H Microsoft υπογράφει Σύμφωνο Συνεργασίας με το ΑΠΘ για τη δημιουργία Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας

Στην ανακοίνωση μιας πολύ σημαντικής πρωτοβουλίας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας για τη δημιουργία ενός Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη προχώρησε η Microsoft, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο US Pavilion,

στην 83η ΔΕΘ.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν, από την πλευρά της Microsoft, η κα Πέγκυ Αντωνάκου, CEO Microsoft, Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα και από την πλευρά του ΑΠΘ, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, παρουσία του Δημάρχου της πόλης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος αναφέρθηκε, στο πλαίσιο του σύντομου χαιρετισμού του, στην σημασία αντίστοιχων πρωτοβουλιών για τους νέους της Θεσσαλονίκης. Στη σημασία της συμφωνίας MicrosoftΑΠΘ, αναφέρθηκε και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο συζήτησής του με εκπροσώπους της κοινότητας των start ups, σημειώνοντας ότι αντίστοιχες πρωτοβουλίες, οι οποίες αποτελούν προτεραιότητα για τον Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, θα πρέπει να αναληφθούν απ’ όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας.

Προηγήθηκε η παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας που πραγματοποίησε το ΙΟΒΕ, για την Microsoft με τίτλο: «Η οικονομική σημασία των ψηφιακών δεξιοτήτων στην Ελλάδα» την οποία παρουσίασε ο Σύμβουλος για θέματα Επιχειρηματικής Ανάπτυξης ΙΟΒΕ, Καθηγητής ΕΜΠ κ. Άγγελος Τσακανίκας. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Απόστολος Μαγγηριάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα