Group therapy για τα στελέχη του διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης στελεχών του Δήμου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Κέντρα Πρόληψης Σείριος και το ΚΕΘΕΑ, παρουσιάστηκε σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, με αφορμή το 1ο Διεπιστημονικό Συνέδριο των Κέντρων Πρόληψης.

Σκοπός του προγράμματος, το οποίο είναι μοναδικό στην Ελλάδα, είναι να βοηθηθούν τα στελέχη

του δήμου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος γίνονται συνεδρίες, στις οποίες τα στελέχη του δήμου εξιστορούν προσωπικές εμπειρίες, κατά τις οποίες ήρθαν σε δύσκολη θέση με πολίτες.

"Ο πρώτος άνθρωπος που έρχεται σε επαφή ο πολίτης είναι ο άνθρωπος πίσω από τον γκισέ και συνήθως και λόγω της κρίσης είναι αυτός που λαμβάνει όλη την αντίδραση. Εμείς μέσα από αυτό το πρόγραμμα θέλουμε εκπαιδεύσουμε τα στελέχη του δήμου για το πως θα διαχειριστούν τέτοιες καταστάσες, πως θα αποφορτιστούν από αυτές και να προλάβουμε την εργασιακή εξουθένωση", τόνισε η Ναταλία Ζαχαρτζή Επιστημονικά Υπεύθυνη, των Κέντρων Πρόληψης Σείριος.

"Πάρα πολλές φορές βρίσκονται στο ίδιο γραφείο και δεν μιλάνε λόγω της φόρτισης. Μέσα από ταυτό το πρόγραμμα εντείνουμε τις μεταξύ τους σχέσεις για να μπορούν να αλληλοστηριχτούν όταν εμείς δεν θα υπάρχουν", πρόσθεσε η κ. Ζαχαρτζή.

Το πρόγραμμα παρέχει ψυχολογική στήριξη στα στελέχη του δήμου τα τελευταία δύο χρόνια και ξεκίνησε με την υποστήριξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 50 στελέχη που βρίσκονται σε διευθυντικές θέσεις και θέσεις προϊσταμένων. Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος που αφορούσε διευθυντικά στελέχη ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένος και για αυτό με την προτροπή των ίδιων θα ξεκινήσει φέτος και δεύτερος, παράλληλα με τον πρώτο κύκλο που θα συμμετέχουν προϊστάμενοι υπηρεσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα