Audi: Ηλεκτρικά για τον πελάτη όχι για τις νόρμες

Η Audi ισχυρίζεται ότι ο κινητήριος μοχλός του επερχόμενου στόλου ηλεκτρικών οχημάτων είναι η ζήτηση των πελατών και όχι οι αυστηρές απαιτήσεις εκπομπών ρύπων που επιβάλλονται σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας παρουσίασης του νέου SUV στο Σαν Φρανσίσκο, ο επικεφαλής μάρκετινγκ προϊόντων στην Audi, Fermin Soniera Santos, δήλωσε κατηγορηματικά πως τα EV της μάρκας είναι “καθοδηγούμενα από

την αγορά”.

“Φυσικά, οι κανονισμοί πιέζουν ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία και η ηλεκτροκίνηση είναι μια συνολική λύση, η ταχύτητα όμως με την οποία μπήκε στη ζωή μας είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση της αγοράς. Ο πελάτης δεν νοιάζεται τόσο για τους κανονισμούς, θα αγοράσει το αυτοκίνητο εάν είναι ανταγωνιστικό”, συμπλήρωσε. Παρόλο που η Audi αρέσει στον κόσμο να πρωτοπορεί, από την πλευρά μας δεν είμαστε τόσο πεπεισμένοι. Στην πραγματικότητα, η BMW ανέφερε με αβέβαιο τρόπο στη Γενεύη ότι η επερχόμενη γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων της κατασκευάστηκε ως απάντηση στις απαιτήσεις των νέων κανονισμών για τις εκπομπές ρύπων και όχι επειδή οι πελάτες της το απαιτούν.

Παρ ‘όλα αυτά, ο Γερμανός κατασκευαστής είναι πολύ σίγουρος για το e-tron SUV και πιστεύει ότι έχει τη μαζική έκκληση ενός οχήματος να πουλήσει αρκετά. “Πρέπει να είναι καθοδηγούμενο από την αγορά, είμαστε πολύ σίγουροι ότι το e-tron θα ικανοποιήσει όλες τις προσδοκίες των πελατών, αλλά και σε επίπεδο πωλήσεων για την φίρμα. Στην Audi, δεν κάνουμε EV λόγω των κανονισμών για το CO2, κάνουμε EV επειδή ο πελάτης θέλει να το αγοράσει”. Λίγο μετά την πρεμιέρα του e-tron SUV, ο κατασκευαστής ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2025 θα έχει 12 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στη γκάμα. Τα ηλεκτροκίνητα αναμένεται προσεχώς να καλύψουν το ένα τρίτο περίπου των πωλήσεων της Audi.

Πηγή: newsauto.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα