1st Thessaloniki Coffee & Brunch Festival: Όταν η τέχνη συναντά την καθημερινή απόλαυση (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Ένα ταξίδι στον γευστικό κόσμο του καφέ θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν όσοι επισκεφθούν μέχρι την Καθαρά Δευτέρα το 1ο Thessaloniki Coffee & Brunch Festival , το οποίο φιλοξενείται στο Περίπτερο των Εθνών (περίπτερο 6, εντός της ΔΕΘ-Helepxo).

Χαρμάνια από το Μεξικό και την Βραζιλία, μέχρι την Ουγκάντα και την Αιθιοπία, workshops στο coffee

lab, brunch που αναδεικνύουν τη μοναδική απόλαυση του καφέ και σύγχρονη μουσική, υπόσχονται πως θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Το φεστιβάλ του καφέ αποτελεί το τρίτο "παιδί" της δημιουργικής ομάδας SoulFood Thessaloniki, η οποία σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης, ξεκίνησαν το θεσμό του Street Food Festival και του Beer Festival στο προαύλιο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

"Είναι ένα φεστιβάλ, όχι μια έκθεση. Μπορείς να δοκιμάσεις (χαρμάνια) από περισσότερους από 25 εκθέτες. Οι νέες τάσεις του καφέ και καινούρια προϊόντα. Περιμένουμε τον κόσμο σήμερα, αύριο και μεθαύριο" δήλωσε στο thestival.gr, ο Χρήστος Εξαρχόπουλος από την SoulFood Thessaloniki.

Μάλιστα, 50 σπεσιαλίστες του Latte Art ρίχτηκαν σήμερα στη "μάχη" για την ανάδειξη του κορυφαίου barista, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Smackdown Latte Art. Εκεί, οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να αποτυπώσουν στον καφέ, το σχήμα που θα υποδείξει τυχαία, το ειδικά διαμορφωμένο ζάρι. Ο barista, που θα πετύχει καλύτερα το σχήμα, περνάει στην επόμενη φάση, μετά την απόφαση της τριμερούς κριτικής επιτροπής.

Η ημιτελική φάση θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, ενώ ο νικητής, ο οποίος θα κερδίσει το έπαθλο των 500 ευρώ θα αναδειχθεί στον τελικό την Καθαρά Δευτέρα.

Πληροφορίες:

Τα εισιτήρια κοστίζουν 2 ευρώ (ημερήσια) & 5 ευρώ (τριημέρου). Με την αγορά του εισιτηρίου εξασφαλίζετε την είσοδος σας καθ'όλη τη διάρκεια της μέρας (όσες φορές θέλετε).

Ωράριο: 10 π.μ. - 8 μ.μ.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα