Υπόθεση Γεωργούλη: Τι ζήτησε από την Ρομπέρτα Μέτσολα, γιατί δεν έχει πρόσβαση στη δικογραφία

Στις 8 Μαΐου ορίζεται εισηγητής για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την άρση της ασυλίας του. Τι ζήτησε ο Αλέξης Γεωργούλης από την Ρομπέρτα Μέτσολα

Την ώρα που η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη καλά κρατεί, οι δικηγόροι του διευκρινίζουν πως δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στη δικογραφία, κάτι που έχει να κάνει με το ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη άρση ασυλίας και ακρόαση του μέχρι πρότινος ευρωβουλευτή

του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως διευκρινίζεται ήταν στην διακριτική ευχέρεια του ανακριτή εάν θα τους έδειχνε τη δικογραφία. Όμως μέχρι τώρα αυτό που μεταφέρουν νομικοί κύκλοι είναι ότι πολύ δύσκολα συμβαίνει κάτι τέτοιο όταν δεν έχει προηγηθεί ακρόαση του ανθρώπου ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως και στην δική μας ποινική δικονομία, όταν πρόκειται για βουλευτές δεν υφίσταται δυνατότητα πρόσβασης στη δικογραφία εάν δεν έχει γίνει άρση ασυλίας.

Πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για την άρση της ασυλίας του

Για να κληθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών ο Αλέξης Γεωργούλης, πρέπει πρώτα να αρθεί η ασυλία του και μετά να υπάρξει ακρόαση σε επίπεδο δικαστηρίου.

Αυτό που πλέον αναμένεται είναι να οριστεί στις 8 Μαΐου ο εισηγητής στην Επιτροπή JURI, η οποία πρόκειται να συζητήσει το ζήτημα της άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη ενώ - σύμφωνα με την ΕΡΤ - είναι πολύ πιθανό να αρχίσει η συζήτηση στις 30 Μαΐου.

Δηλαδή είναι βέβαιο πως δεν πρόκειται να υπάρξει συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση 24 και 25 Απριλίου: Στις 30 Μαΐου είναι το πιο πιθανό ενδεχόμενο, ενώ δεν αποκλείεται να πάει και τον Ιούνιο. Μπορεί, μάλιστα, στην Αρχή να καλέσουν τον ευρωβουλευτή κεκλεισμένων των θυρών.

Πρώτα ακρόαση και έπειτα άσκηση ποινικής δίωξης

Όπως εξηγεί στην ΕΡΤ ο Ν. Κορογιαννάκης, δικηγόρος στο Βέλγιο, από την ημέρα που αίρεται η βουλευτική ασυλία του, ο Αλέξης Γεωργούλης θα είναι στη διάθεση των βελγικών αρχών. Οι βελγικές αρχές θα καλέσουν λογικά, σε πρώτη φάση τον Αλέξη Γεωργούλη σε ακρόαση και αν μετά το πέρας της ακρόασης, προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία, ο ανακριτής μπορεί να ασκήσει ποινική δίωξη.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με νομικούς κύκλους των Βρυξελλών, θα διευκολύνει τη διαδικασία της άρσης της ασυλίας το γεγονός πως ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει και ο ίδιος να αρθεί η ασυλία του, ενώ πληροφορίες του MEGA θέλουν τον Αλέξη Γεωργούλη να έχει στείλει την προηγούμενη Τρίτη και δεύτερη επιστολή στην Ρομπέρτα Μέτσολα, ζητώντας της να συμβάλλει όσο μπορεί στο να επισπευστούν οι διαδικασίες της άρσης.

#ΑΛΕΞΗΣ_ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ #ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ #ΒΙΑΣΜΟΣ #ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ #ΑΡΣΗ_ΑΣΥΛΙΑΣ #ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ #ΡΟΜΠΕΡΤΑ_ΜΕΤΣΟΛΑ #ΣΥΡΙΖΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπόθεση Γεωργούλη, Ρομπέρτα Μέτσολα,ypothesi georgouli, roberta metsola