Δεσμεύσεις για αναδρομικά... σε όλους, μόνιμο επίδομα προσωπικής διαφοράς και νέες αυξήσεις στις συντάξεις

Η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται να κατέβει στις εκλογές υποσχόμενη αναδρομικά συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ, τα οποία θα αρχίσουν να καταβάλλονται στους συνταξιούχους σε δόσεις... από το 2024 και σε βάθος τετραετίας ή πενταετίας.

Η ρύθμιση αυτή - που θα δώσει ανάσα σε πολλές χιλιάδες συνταξιούχους - θα σταθμιστεί από το οικονομικό επιτελείο ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο και πρόκειται να συμπεριληφθεί

στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο θα παρουσιαστεί σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews την Τετάρτη 26 Απριλίου.

Δεν πρόκειτα, μάλιστα, για το μόνο προεκλογικό «όπλο» της κυβέρνησης, καθώς εφόσον επανεκλεγεί η ΝΔ δεσμεύεται για την καταβολή του εφάπαξ επιδόματος της προσωπικής διαφοράς, τη μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης, καθώς και την ετήσια καθιερωμένη αύξηση των συντάξεων.

Ούτε ένα ευρώ ακόμη.. και σε όσους πρέπει να λάβουν αναδρομικά βάσει ΣτΕ

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, τα αναδρομικά για δημοσιονομικούς λόγους, παρότι τα δικαιούνται όλοι οι συνταξιούχοι, πρέπει να τα λάβουν μόνον όσοι εξ αυτών άσκησαν αγωγή έως 31-7-2020.

Σήμερα, ωστόσο, ούτε οι 300.000 συνταξιούχοι που είχαν ασκήσει αγωγές μέχρι 31-7-2020 αλλά ούτε και οι 2.000.000 συνταξιούχοι που δεν άσκησαν αγωγή έχουν λάβει έστω και ένα ευρώ.

Τα αναδρομικά που επιδίκασε αμετάκλητα το ΣτΕ (με την πρόσφατη απόφασή του) σε όσους συνταξιούχους κατέθεσαν αγωγές έως τις 31-7-2020 αφορούν:

Μειώσεις επικουρικών συντάξεων και επιδομάτων εορτών και θέρους επικουρικών συντάξεων της περιόδου Ιουνίου 2015 - Μαΐου 2016. Επιδόματα εορτών και θέρους κύριων συντάξεων, της περιόδου Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016. Τόκους (6% έως τον Απρίλιο του 2019 και 3% στη συνέχεια) επί των ποσών που επιστράφηκαν στις κύριες συντάξεις και επί των ποσών που θα πάρουν τώρα για τις επικουρικές και τα επιδόματα εορτών και θέρους. #ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ #ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ #ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ #ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ_ΔΙΑΦΟΡΑ #ΑΥΞΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Δεσμεύσεις,desmefseis