Υπ. Εργασίας: Η ΝΔ είναι το κόμμα της ανεργίας και της φτωχοποίησης των εργαζομένων

«Κόμμα της ανεργίας και της φτωχοποίησης των εργαζομένων», χαρακτήρισε τη ΝΔ, το υπουργείο Εργασίας. Απαντώντας στις τοποθετήσεις του τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση που έκανε λόγο για μισθούς – βοηθήματα των 327 ευρώ, μικρότερους ακόμα και από το επίδομα ανεργίας, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας κάνει λόγο για σύγκριση στοιχείων που εκθέτουν τη ΝΔ και τις πολιτικές που άσκησαν.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΦΚΑ,

για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο του 2017, επιβεβαιώνουν την σημαντική βελτίωση στην απασχόληση, καθώς καταγράφουν αύξηση των ασφαλισμένων κατά 247.025 άτομα. Επίσης, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι οι 7 στις 10 θέσεις εργασίας είναι πλήρους απασχόλησης.

Αναφορικά με τους μισθούς, το υπουργείο Εργασίας κάνει λόγο για «παροιμιώδη υποκρισία από την πλευρά της ΝΔ που επιμένει να καταγγέλλει τους μισθούς που ίδια δημιούργησε. Ήταν την περίοδο 2010- 2014 που ο μέσος μισθός μειώθηκε κατά 320 ευρώ, το επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 100 ευρώ και η καθαρή αμοιβή για τη μερική απασχόληση έπεσε κάτω και από το επίδομα ανεργίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα