«Θέλω να γίνω επαγγελματίας σκοπευτής σχολείων» είχε γράψει στο YouTube ο μακελάρης

Ο δράστης φέρεται να είχε αφήσει σχόλιο στο YouTube όπου προειδοποιούσε για το τι θα επακολουθούσε.Υποστηρικτής του Donald Trump ο19χρονος μακελάρης της Φλόριντα;

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του δημοφιλούς ιστοτόπου Buzzfeed, ο δράστης της μαζικής σφαγής σε σχολείο της Φλόριντα, Νίκολας Κρουζ, φέρεται να είχε γράψει σε σχόλιο στο YouTube ότι

θέλει «να γίνει επαγγελματίας σκοπευτής σχολείων».

Το επίμαχο σχόλιο ανέφερε επισήμως στο FBI ο vlogger Ben Bennight τον περασμένο Σεπέμβριο, αλλά οι αρχές δεν κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον χρήστη με ψευδώνυμο Niclas Cruz. Το μόνο που κατάφερε ήταν να αναφέρει το σχόλιο στο YouTube, το οποίο με τη σειρά του το αφαίρεσε. Ο κος Bennighton πρόλαβε ,όμως, να αποτυπώσει το σχόλιο με screenshot, το οποίο σας παρουσιάζουμε:

Έκτοτε, ο λογαριασμός του χρήστη με ψευδώνυμο Niclas Cruz έχει απενεργοποιηθεί.

Σε έναν από τους δύο λογαριασμούς που διατηρούσε στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Instagram, ο δράστης, με ψευδώνυμο @nikolascruzmakarov, φαίνεται ξεκάθαρα να φορά καπέλο που φέρει μότο της προεκλογικής εκστρατείας του Donald Trump, «Make America Great Again»

Σε άλλους λογαριασμούς που διατηρούσε ο δράστης σε κοινωνικά δίκτυα, φέρεται να έχει αναρτήσει πλήθος φωτογραφιών με ανατριχιαστικό περιεχόμενο, που περιλαμβάνει όπλα, σφαίρες, ένα σκόπευτρο και ρητορική μίσους που είναι απορίας άξιο πώς δεν είχε αναφερθεί ως ακατάλληλο από τα ανάλογα μέσα.

Σε άλλη φωτογραφία, εμφανίζεται να κρατά σκόπευτρο, και σχολιάζει: «Λατρεύω αυτήν την ολογραφική θέα»

Την ίδια στιγμή, ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump, ερωτηθείς από δημοσιογράφους γιατί εξακολουθούν να συμβαίνουν τέτοια τραγικά περιστατικά σε αμερικάνικα σχολεία - με σαφείς αιχμές για την ευθύνη που φέρει το φαινόμενο της οπλοκατοχής- απέφυγε να απαντήσει και αποχώρησε.

{https://twitter.com/ABC/status/964180744489771008}

Μέλος ακροδεξιού γκρουπ ο μακελάρης

Μέλος του ακροδεξιού εθνικιστικού γκρουπ «Republic of Florida» ήταν ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ, ο οποίος «θέρισε» 17 μαθητές σε λύκειο της πόλης Πάρκλαντ, στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο μακελάρης βρίσκεται αντιμέτωπος με την επιβολή της θανατικής ποινής, ήταν μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης όπως παραδέχθηκε ο επικεφαλής του εθνικιστικού γκρουπ, Jordan Jereb. Όπως δήλωσε ο ίδιος, είχε ενταχθεί μετά από πρόταση άλλου μέλους της οργάνωσης.

Σε ερώτηση αν η οργάνωση εμπλέκεται στη δολοφονική ενέργεια του Νίκολας Κρουζ, ο Jereb αρνήθηκε την οποιαδήποτε ανάμειξη ή γνώση. Δήλωσε, μάλιστα, πως πιστεύει ότι ο 19χρονος είχε κάποιο πρόβλημα ερωτικής φύσης με κάποιο κορίτσι, καθώς, όπως είπε, η επιλογή του να επιτεθεί την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, δεν ήταν τυχαία.

Keywords
Τυχαία Θέματα