«Ξεπουλάει» το λαδοπράσινο μπλουζάκι του Ζελένσκι, χαμός στις online αγορές

Εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει εμφανιστεί πολλές φορές με ένα λαδοπράσινο πουκάμισο, γεγονός που έχει προκαλέσει την πώληση του πουκαμίσου σε όλες τις online αγορές.

Το εμβληματικό λαδοπράσινο πουκάμισο του Ζελένσκι, το οποίο φέρει το σύμβολο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, πωλείται αυτή τη στιγμή σε διάφορες διαδικτυακές αγορές, όπως το Amazon, το eBay

και το Etsy.

Η πώληση του πουκάμισου στο διαδίκτυο έρχεται καθώς ο Zelensky έχει δει να το φοράει ενώ απευθύνεται με μηνύματα. Ο Ζελένσκι έχει δει να φοράει το πουκάμισο σε ομιλίες στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, καθώς και στο καναδικό και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Φορώντας το πουκάμισο, ο Zelensky συνέχισε να καταδικάζει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και να καλεί άλλα έθνη για υποστήριξη στον συνεχιζόμενο πόλεμο.

"Support Ukraine President Zelensky Saying Ukrainian Symbol T-Shirt", αναφέρει μια καταχώριση στο Amazon.

Ομοίως, στο Etsy, ο πωλητής Wayne, ο οποίος έχει το κατάστημα WanderDogSwag, καταχώρησε ένα πουκάμισο ως "The Zelenskyy Tee - Men's Cotton Crew Tee | Ukrainian President Zelensky Tee | As Seen On TV | Help Ukraine | Stand With Ukraine" και σημείωσε ότι το 50% των κερδών του πουκαμίσου θα διατεθεί για την ενίσχυση της Ουκρανίας.

Μιλώντας με το Newsweek την Τετάρτη, ο Wayne εξήγησε ότι για πρώτη φορά τον παρακίνησε να αρχίσει να πουλάει τα μπλουζάκια ο αδελφός του, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι ο Zelensky εθεάθη στις ειδήσεις να φοράει το μπλουζάκι. Από τότε που καταχώρησε το πουκάμισο στο Etsy, ο Γουέιν δήλωσε ότι οι παραγγελίες έχουν "εκραγεί".

Ο Γουέιν δήλωσε στο Newsweek ότι οι πωλήσεις των μπλουζών άρχισαν να αυξάνονται μετά την ομιλία του Ζελένσκι μπροστά στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

"Βγαίνουν λεφτά", δήλωσε ο Γουέιν.

Σύμφωνα με τον Γουέιν, από τότε που έβαλε τα μπλουζάκια στη λίστα την περασμένη εβδομάδα, έχει βγάλει κέρδος περίπου 3.000 δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδιάζει να δωρίσει περίπου 1.500 δολάρια στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας το Care.Org. Ο Wayne εξήγησε ότι σκοπεύει να περιμένει μέχρι το τέλος του μήνα για να δωρίσει το μέρος των κερδών, αντί να κάνει πολλές μικρότερες δωρεές μετά από κάθε πώληση.

Λίγο μετά την καταχώριση των μπλουζών, οι περισσότερες πωλήσεις του Wayne προέρχονταν από ανθρώπους στις ΗΠΑ που έδειχναν υποστήριξη στην Ουκρανία, αλλά τις τελευταίες ημέρες, οι πωλήσεις προέρχονται από άλλες περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Παρά την υποστήριξη των μπλουζών από πολλούς, κάποιοι άλλοι, όπως ο οικονομικός σχολιαστής Peter Schiff, επέκριναν τη μπλούζα του Zelensky.

"Καταλαβαίνω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά ο πρόεδρος της #Ουκρανίας δεν έχει κοστούμι; Ούτε εγώ σέβομαι ιδιαίτερα τα σημερινά μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου, αλλά και πάλι δεν θα τους απευθυνόμουν φορώντας ένα μπλουζάκι. Δεν θα ήθελα να μη σέβομαι τον θεσμό ή τις Ηνωμένες [sic] Πολιτείες", έγραψε ο Schiff στο Twitter την περασμένη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα