Στρατιωτική παρέλαση 25ης Μαρτίου: Ρίγη συγκίνησης και περηφάνειας, τα ελληνικά Rafale «σκίζουν» τον αττικό ουρανό (εικόνες - βίντεο)

Με λαμπρότητα διεξήχθη φέτος η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, για την 201η επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Για πρώτη φορά συμμετείχαν τα ελληνικά Rafale.

Στη στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας για την 25η Μαρτίου

τα βλέμματα όλων στράφηκαν στον αττικό ουρανό και στα μαχητικά μας αεροσκάφη που πέταξαν σε εντυπωσιακούς εορτασμούς.

Τα 4 μαχητικά αεροσκάφη RAFALE, το θρυλικό αεροσκάφος Supermarine SPITFIRE MJ755, το οποίο έχει ανακατασκευασθεί με χρηματοδότηση του ιδρύματος ΙΚΑΡΟΣ και συνοδεύθηκε από ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 χάρισαν μαγικές εικόνες σε όσους έδωσαν το «παρών» στο Σύνταγμα για να παρακολουθήσουν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου αλλά και σε όσους από το σπίτι παρακολούθησαν τη στρατιωτική παρέλαση.

Τα μαχητικά από τη Γαλλία έκλεψαν τις εντυπώσεις, καθώς πέταξαν δίπλα στο θρυλικό αεροσκάφος Supermarine SPITFIRE MJ755 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα έξι μαχητικά είχαν φτάσει στην αεροπορική βάση της Τανάγρας τον περασμένο Ιανουάριο.

Τα Rafale που αλλάζουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο είναι δικινητήρια μαχητικά, πολλαπλού ρόλου. Αυτό σημαίνει πως μπορούν να εκτελέσουν ταυτόχρονα αποστολές διαφορετικού τύπου, όπως εναέριας υπεροχής, κρούσης, αναγνώρισης κ.λπ.

Φέρουν συνδυασμό πτέρυγας τύπου Δέλτα και πτερυγίων ελιγμών (canards), κάτι που τους δίνει εξαιρετική ευελιξία και παράλληλα διατηρεί σταθερότητα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Τα Rafale έχουν την ικανότητα να ιχνηλατούν έναν στόχο και να εξαπολύουν πύραυλο αέρος-αέρος, χωρίς να χρειαστεί να αποκαλύψει τη θέση του, χάρη στο σύστημα OSF της Thales.

{https://twitter.com/g_mastropavlos/status/1507298372289540102?s=20&t=NkZmjtNktCtCdyzYHJRtvw}

Keywords
Τυχαία Θέματα