Ξενογιαννακοπούλου: Η διαύγεια και το ΑΣΕΠ αποτελούν καταξίωση για την χώρα

«Η διαύγεια και το ΑΣΕΠ αποτελούν καταξίωση για την χώρα» τόνισε η υπουργός διοικητικής ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας σε «κλειστό» τραπέζι συζήτησης, στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στους Δελφούς.

Συνέχισε λέγοντας να «μην στεκόμαστε στις ιδεοληψίες για μικρό κράτος. Μην ξεχνάμε ότι κατά την διάρκεια της κρίσης είχαμε περικοπή 120.000 δημοσίων υπαλλήλων». Ταυτόχρονα απέκρουσε τις επιθέσεις

την αντιπολίτευσης που κάνουν λόγο για αδιαφάνεια στο ζήτημα των προσλήψεων τονίζοντας πως «Δεν τίθεται θέμα αξιοκρατίας».

Για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου ανέφερε πως υπάρχουν τέσσερις στόχοι. «Πρέπει να υπάρξει» όπως τόνισε «συνέχεια θεσμικών αλλαγών σε κινητικότητα, αξιολόγηση και ψηφιακά οργανογράμματα». Δεύτερο στόχο όρισε την δημόσια διοίκηση με βάση τον ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό, ενώ μείζονα στόχο έθεσε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, ο οποίος πρέπει να κατοχυρώνει το δημόσιο συμφέρον.

Τέλος, ζήτησε να γίνει αναβάθμιση του δημοσίων υπαλλήλων αλλά με αναβάθμισή τους τονίζοντας πως «το ανθρώπινο δυναμικό μπορεί να είναι πρόβλημα αλλά και πλούτος».

Keywords
Τυχαία Θέματα