Βροχή καταγγελιών από πασίγνωστους ηθοποιούς για τον Γιώργο Κιμούλη

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε μετά τις καταγγελίες της Ζέτας Δούκα για λεκτική και σωματική βία που δέχτηκε από τον Γιώργο Κιμούλη κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στον ψυχολογικό πόλεμο που της έκανε ο Γιώργος Κιμούλης ενώ παράλληλα τόνισε ότι δεν δίστασε να την κλωτσήσει.

Λίγο αργότερα, αντίστοιχες δύσκολες στιγμές στο πλευρό του Γιώργου Κιμούλη δήλωσε, μέσω Facebook, πως βίωσε και η Κατερίνα Γερονικολού η οποία έγραψε:

«Γιατί τώρα; Γιατί τώρα δε με νοιάζει τι θα πουν.

Πείτε ότι θέλετε ελεύθερα! Γιατί τώρα νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Δεν είμαι τόσο μικρή για να φοβάμαι τον ίσκιο μου. Αλλά ούτε και τόσο μεγάλη για να μην κλαίω σαν μωρό όταν έρχονται όλα πάλι στο μυαλό μου.

Με φόβισες. Με τρόμαξες… Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη «συνεργασία» μας.

Φοβόμουν κι εγώ να μιλήσω, γιατί κάποια στιγμή τα περιοδικά μας είχαν ονομάσει ζευγάρι και θα έλεγαν όλοι ότι αυτά είναι τα λόγια μιας «πικραμένης». Πικραμένη βέβαια είμαι. Όχι από κάποια υποτιθέμενη σχέση μας. Ούτε από κάποιου είδους σεξουαλική παρενόχληση. Τίποτε από τα δύο δε συνέβησαν. Πικραίνομαι που δεν κατονομάζουμε τον εργασιακό εκφοβισμό. Που αποθεώνουμε κακόβουλους θνητούς. Που επιτρέπουμε συμπεριφορές που πληγώνουν την αξιοπρέπεια μας. Την ψυχούλα μας. Με καθαρή συνείδηση, σε συγχωρώ που με πλήγωσες. Αλλά όσο περνάει από το χέρι μου δε θα επιτρέψω να το ξανακάνεις εσύ ούτε κανείς άλλος.

Ζέτα Δούκα, σε ευχαριστώ που μου έδωσες το θάρρος και μου έδειξες τον τρόπο. Μου θύμισες εικόνες που ήθελα να ξεχάσω. Μου έσφιξες την καρδιά. Λυπάμαι για όσα σου συνέβησαν… λυπάμαι και για μένα.

Ως εδώ όμως.

#nowisourtime #σοφίαμπεκατώρου
*Από την παράσταση «Δον Ζουάν, η επιστροφή»
{Σε παρακαλώ μην επιστρέψεις}»

Περιγράφοντας την δύσκολη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη, η Ευδοκία Ρουμελιώτη ήταν χείμαρρος «Είναι από τις χειρότερες εμπειρίες στη ζωή μου. Μετά από τη συνεργασία μας παντρεύτηκα ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στις φωνητικές μου χορδές. Για να βγάλω την παράσταση αναγκαζόμουν να κάνω ενέσεις κορτιζόνης και το ήξερε αυτό. Απέκτησα πολύ σοβαρό πρόβλημα στις φωνητικές μου χορδές.. Ήμουν τρομερά ευτυχισμένη για αυτή την παράσταση, όταν άρχισα να κάνω πρόβες. Στις πρόβες όλα πήγαιναν περίφημα. Όλα ξεκίνησαν τη πρώτη φορά που ανεβήκαμε στη σκηνή. Αυτός ο άνθρωπος με κακοποίησε ψυχικά, Μετά τη συνεργασία μας φοβόμουν να ανέβω πάνω στη σκηνή. Την ώρα που έπαιζα με έβριζε χυδαία. Ήμουν πάνω στη σκηνή και ερχόταν από πίσω μου και δε μπορώ να πω αυτά που άκουγα να μου λέει στο αυτί μου… Έπιασα τον καλλιτεχνικό διευθυντή και τον ίδιο και τον ρώτησα γιατί, γιατί τα έκανε όλα αυτά αφού εκείνος με είχε επιλέξει. Ευτυχώς που μετά συνάντησα ανθρώπους που με υποστηρίξανε και με στήριξαν και έμεινα σε αυτόν τον χώρο. Ήταν η πρώτη φορά που δεν κατάφερα να κλείσω τη σεζόν. Στο διάλειμμα της παράστασης φοβόμουν να μείνω στο καμαρίνι και πήγαινα και καθόμουν στην τουαλέτα μέχρι να περάσει η ώρα για να βγω στη σκηνή…Πήγα και βρήκα τον καλλιτεχνικό διευθυντή που ήταν ο Λάκης Λαζόπουλος και του είπα ότι θέλω να φύγω, και μου είπε ότι η ψυχική υγεία μου είναι πάνω από όλα».

Και συνέχισε «Ήταν η πρώτη φορά που δεν κατάφερα να βγάλω τη σεζόν. Αναγκάστηκα να κλείσω το θέατρο Σάββατο βράδυ και να πάω στο σπίτι μου. Στο διάλειμμα της παράσταση φοβόμουν να είμαι στο καμαρίνι μου, πήγαινα στην τουαλέτα και καθόμουν πάνω στη λεκάνη της τουαλέτας μέχρι να περάσει το ένα τέταρτο για να μπορέσω να βγω στην σκηνή. Έκανα την πρεμιέρα και μετά από 10 μέρες έφυγα από την παράσταση», αποκάλυψε η Ευδοκία Ρουμελιώτη.

Η Φαίη Ξυλά μίλησε στην εκπομπή «Ευτυχείτε» για να αφηγηθεί την δική της «οδυνηρή» από τη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη.

Λίγες ημέρες πριν κάνει πρεμιέρα η νέα τηλεοπτική της δουλειά «Έρωτας με διαφορά» στο Star, η Φαίη Ξυλά μίλησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πουλόπουλο για τη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη.

Η ηθοποιός συμμετείχε δίπλα στον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη στις παραστάσεις «Δον Ζουάν» και «Θεσμοφοριάζουσες» και, όπως είπε, ήταν από τις πιο δύσκολες, ίσως και τις χειρότερες, επαγγελματικές συνεργασίες της έως τώρα σταδιοδρομίας της.

Κλείνοντας την «παρέμβασή» της η Φαίη Ξυλά δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για το τί συνέβη στα παρασκήνια των συγκεκριμένων παραγωγών και αρκέστηκε να πει ότι δεν υπήρξε βία αλλά ούτε και οποιαδήποτε επαφή και επικοινωνία με τον συνεργάτη της.

Άλλη μία ηθοποιός που δεν έχει καλές αναμνήσεις από την συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη ήταν η Κατερίνα Παπουτσάκη η οποία συναντήθηκε μαζί του στη σκηνή του θεάτρου Αθηνών, το 2007, και μάλιστα στην ίδια παράσταση από την οποία είχε αποχωρήσει έναν χρόνο νωρίτερα η Ευδοκία Ρουμελιώτη. Η ίδια είχε μοιραστεί τότε με τους δικούς της ανθρώπους πως είχε επιβαρυνθεί πολύ ψυχολογικά εκείνη την περίοδο. Γεγονός που επιβεβαίωσε και χθες με δηλώσεις στο Ladylike.gr: «Κατά την περίοδο της συνεργασίας μας δυσκολεύτηκα πάρα πολύ κι απέκτησα ψυχοσωματικά ζητήματα. Έχασα τη φωνή μου για κάποιο διάστημα κι είχα ένα θέμα στο στομάχι». Η ηθοποιός, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως στην δική της περίπτωση δεν υπήρξε σωματική βία αλλά μόνον επιθετική και προβλητική συμπεριφορά.

Χρυσικού και Ψαρράς κατά Κιμούλη: Δυστυχώς ήμασταν μπροστά σε πολλά περιστατικά που αναφέρει η Ζέτα Δούκα

Η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού και ο επίσης ηθοποιός Νίκος Ψαρράς με κοινή τους δήλωση τάσσονται υπέρ της Ζέτας Δούκα για τις καταγγελίες που έκανε χτες κατά του συμπρωταγωνιστή της και σκηνοθέτη. Γιώργου Κιμούλη.

Αναλυτικά η ανάρτηση της ηθοποιού στο facebook:

«Η κοινή ανακοινωση που κάναμε με τον συνάδελφο Nikos Psarras A για τις καταγγελίες της συναδέλφου μας Ζετας Δούκα. Στηρίζουμε χωρίς αστερίσκους τη Ζέτα προς αποκατάσταση της αλήθειας και θα την πούμε σε οποιον και όποτε μας ζητηθεί.

«Ακούσαμε με προσοχή όσα κατέθεσε δημόσια η συνάδελφός μας Ζέτα Δούκα περιγράφοντας την οδυνηρή εμπειρία της και τα όσα υπέστη από συγκεκριμένο άνθρωπο του θεάτρου κατά την διάρκεια της θεατρικής παράστασης "Closer" στην οποία συμμετείχαμε και εμείς. Δυστυχώς ήμασταν μπροστά σε πολλά από τα περιστατικά που ανέφερε. Από το βάθος της καρδιάς μας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τη Ζέτα και την συγχαίρουμε για το θάρρος της. Τέλος είμαστε πρόθυμοι να καταθέσουμε στις αρμόδιες αρχές οποτεδήποτε κληθούμε».

Ο Κιμούλης απαντά στη Ζέτα Δούκα: «Δεν είναι ένα κοριτσάκι αγάπη μου γλυκιά, έλα σε παρακαλώ

O Γιώργος Κιμούλης, μετά τα όσα κατήγγειλε η Ζέτα Δουκα στην εκπομπή Πάμε Δανάη, δίνει τη δική του απάντηση στην εφημερίδα ΟΝ Time και τη Σάσα Σταμάτη.

Γιώργο βγήκε η Ζέτα Δουκα και έκανε κάτι δηλώσεις ότι την έβρισες και τη χτύπησες κιόλας και θα ήθελα τη δική σου απάντηση.

Είναι απαίδευτο και κινήθηκα νομικά αλλά αυτό είναι το ένα πρόβλημα και αφορά εμένα και εκείνη και αυτό που έκανε εκείνη προς εμένα το να αναφερθεί ψευδώς για ένα γεγονός που ουδέποτε συνέβη. Το δεύτερο που είναι το επικίνδυνο είναι να χρησιμοποίει τη πολύ σημαντική πράξη της κυρίας Μπεκατώρου λέγοντας πως αυτό που βίωσε μαζί μου κινείτο στο επίπεδο της κακοποίησης ή της ψυχολογικής βίας… Ήταν μεγάλη κυρία που συμμετείχε σε μια δουλειά που αν της συμβεί κάτι – που μετά δεκατέσσερα χρόνια ορκίζομαι πω δεν θυμάμαι. έλεος αν θυμάσαι πάνω στη δουλειά εάν έχεις τσακωθεί… Πάνω στη δουλειά πάντα.

Ναι άλλα κάποιοι λένε τώρα γιατί δεν είπε τότε κάτι… Εντάξει μπορεί να θέλει τώρα να το πει…

Εγώ δεν είπα γιατί το είπε τώρα και όχι τότε, τώρα ας μιλήσει οποιοσδήποτε να μιλήσει απ’ τη στιγμή που πραγματικά έχει κακοποιηθεί άλλα όχι ο οποιοσδήποτε για να κερδίσει 10 λεπτά δημοσιότητας να καταγγέλλει κάποιον που μπορεί να τη θύμωσε, να τη στεναχώρησε… μειώνεται η σημαντική πράξη της κυρίας Μπεκατώρου…

Στεναχωρήθηκες εσύ;

Στεναχωρήθηκα και θύμωσα. Είναι δυνατόν ότι της τράβηξα το νερό και ήταν ψυχολογική βία και να προσθέτει και το ψευδαίστατο ότι την κλώτσησα;

Γιατί όμως να βγει να το πει τώρα;

Αν ήξερα θα το έλεγα… καλά εύκολο δεν είναι να σκεφτεί κάποιος τα γιατί. Και αυτό ακριβώς δημιουργεί το απαράδεκτο, το να γίνει η πράξη της κυρίας Μπεκατώρου κάτι το μοδάτο. Γιατί η πράξη της είναι πολύ σημαντική, το να ανοίξεις μια ανθρωποφαγική ατμόσφαιρα τώρα που καθόμαστε σπίτι λόγω πανδημίας… Βγαίνω εγώ, προσθέτω γεγονότα, υπερβάλλω στην περιγραφή, κατά τη δήλωσή μου συγκινούμαι και καταστρέφω και προσωπικότητες

Η σχέση σας είχε πρόβλημα;

Αν θυμόμουν ότι είχε γίνει ένας φοβερό καβγάς θα το έλεγα. Δεν θυμάμαι πριν 14 χρόνια αν έχει γίνει κάποιος καβγάς… Έλεος δηλαδή είσαι μέσα στη δουλειά και ξέρεις πως άπειροι καβγάδες γίνονται. Εδώ δεν μιλάμε για καβγά. Περιέγραψε μια ψυχολογική βία και περιέγραψε και χρονικά και αυτό είναι το περίεργο γιατί στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια φωτογραφία που είμαστε μαζί όλοι μαζί, που η κοπή σε σχέση με τα γεγονότα της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, το μεν ένα έγινε τον Ιανουάριο και το άλλο τον Δεκέμβριο. Αν ήταν ένα ενήλικος άνθρωπος που εισέπραττε ψυχολογική βία δεν θα έμενε στη δουλειά. Δεν ήταν κάνα κοριτσάκι που ήταν σε κάποια σχολή οπότε ο κακός θιασάρχης της είπε μη σου καταστρέψω τη καριέρα. Μπορούσε να φύγει ή να πει στον παραγωγό πως θα φύγω αν συνεχίσει αυτός. Εγώ πήρα τον κύριο Παυλάκη τον παραγωγό και του λέω «Κάρολε θυμάσαι να σου είχε πει κάτι» και μου είπε «Δεν θυμάμαι να είχε κάνει παράπονο».

Σε εσένα είχε πει κάτι; Γιατί μου μιλάς έτσι για παράδειγμα

Χωρίς να θέλω να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, ο Κιμούλης είναι ο Κιμουλης… σου λέει θα μπορώ να βάλω εγώ με τον Κιμούλη; Τότε! Χωρίς να θέλω… Αυτό είναι και αγένεια… δες πόσο χρονών ήταν. Δεν είναι ένα κοριτσάκι αγάπη μου γλυκιά… Έλα σε παρακαλώ. Ήταν πρωταγωνίστρια.

Keywords
βροχη, λακης λαζοπουλος, κατερινα παπουτσακη, σασα σταματη, facebook, θεατρο, νέα, star, αθηνα, nikos, συγκεκριμένο, closer, time, www.facebook.com, παναγιωτης ρουμελιωτης, Καλή Χρονιά, δουλεια, δωρα, εικονες, ζετα δουκα, ηθοποιος, θαρρος, θεμα, καριερα, μωρο, περιοδικα, υγεια, φωτογραφια, ωρα, star, time, αγαπη, ελεος, ανθρωπος, αναμνησεις, αξιοπρεπεια, ατμοσφαιρα, αυτι, βραδυ, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γινονται, δαναη, δευτερο, διαστημα, δυστυχως, δηλωση, δηλωσεις, δικη, δωσει, διαδικτυο, εγινε, ευδοκια, ευκολο, ειπε, επικοινωνια, ερχονται, ευδοκια ρουμελιωτη, εφημεριδα, ζετα, ζωη, ζωη μου, ιδια, ιδιο, θυμασαι, θυμισες, κυρια, κιμουλης, λαζοπουλος, λεπτομερειες, λογια, μυαλο, νερο, ξυλα, παντα, παμε, ρολο, σαββατο, σεζον, σεξουαλικη παρενοχληση, συγκεκριμένο, σπιτι, φαιη ξυλα, φοβερο, φωνη, φορα, χερι, χρονικα, ψυχολογικα, κακος, καρδια, λακης, μπροστα, nikos, ορκιζομαι, σκηνη, θελω να, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα