Βρετανία: 30 περιπτώσεις θρομβώσεων μετά τη χρήση εμβολίου της AstraZeneca

Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων στο Ηνωμένο Βασίλειο (MHRA) έχει εντοπίσει περισσότερα περιστατικά θρόμβωσης που σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca, φθάνοντας συνολικά τα 30 - αν και τονίζει ότι αυτός ο αριθμός δεν είναι ασυνήθιστοςσε σύγκριση με άλλους τύπους εμβολίων που χρησιμοποιούνται συνήθως.

Μέχρι τις 18 Μαρτίου, είχε αναφέρει μόνο πέντε περιπτώσεις θρόμβωσης, τη διαταραχή πήξης του αίματος που ανησυχεί την ιατρική κοινότητα σε ολόκληρη την ΕΕ.

Ωστόσο, η τελευταία έκθεση, που δημοσιεύθηκε

από τον Οργανισμό Ρυθμιστικών Υπηρεσιών Φαρμάκων και Υγείας (MHRA) αργά την Πέμπτη, ανέφερε ότι από τις 24 Μαρτίου είχε λάβει 22 αναφορές θρόμβωσης εγκεφαλικού φλεβικού κόλπου, καθώς και 8 αναφορές για άλλα συμβάντα θρόμβωσης, από τις 18.1 χορηγηθείσες εκατομμύρια δόσεις.

«Ο αριθμός και η φύση των ανεπιθύμητων ενεργειών που έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής δεν είναι ασυνήθιστη σε σύγκριση με άλλους τύπους εμβολίων που χρησιμοποιούνται συνήθως. Με βάση αυτήν τη συνεχιζόμενη ανασκόπηση, τα οφέλη των εμβολίων [τόσο του AstraZeneca όσο και του BioNTech / Pfizer] κατά της COVID-19 εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων και θα πρέπει να συνεχίσετε να λάμβάνετε το εμβόλιο όταν σας ζητηθεί να το κάνετε» , έγραψε ο MHRA.

Η σύγκριση των περιστατικών θρομβώσεων σε σχέση με το εμβόλιο της Pfizer

Keywords
Τυχαία Θέματα