Τσίπρας: Στον θαυμαστό κόσμο του κυρίου Μητσοτάκη όλα βαίνουν καλώς

«Δεν ξέρετε που πατάτε και που βρίσκεστε», ήταν η χαρακτηριστική φράση του Αλέξη Τσίπρα στην εφ όλης της ύλης κριτική του προς την κυβέρνηση για την πανδημία, κάνοντας λόγο για διαχειριστική ανεπάρκεια που έρχεται την πιο κρίσιμη στιγμή, με το μέσο πολίτη να αδυνατεί να κατανοήσει τι λέει η κυβέρνηση.

«Στον θαυμαστό κόσμο του κυρίου Μητσοτάκη όλα βαίνουν καλώς. Με αλχημεία μακάβρια εμφανίζονται ειδυλλιακά όσα ζουμε σήμερα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας,

προσθέτοντας ότι δεν μπορεί οι αριθμοί να ευημερούν και οι άνθρωποι να πεθαίνουν.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι «πολλαπλασιαστής της κρίσης», καθώς με επικίνδυνη αφροσύνη μετατρέπει την απόγνωση των πολιτών σε οργή και πως έχει διαπράξει τραγικά λάθη στρατηγικής. Για την εθνική συνεννόηση εξαπέλυσε ευθύνες στην κυβέρνηση ότι από τη μια την επικαλείται και από την άλλη προκρίνει τον διχασμό, την αστυνομική καταστολή και την πολιτική δίωξη των αντιπάλων της, αναφερόμενος εμμέσως και στην προανακριτική για τον Ν. Παππά.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστίασε την κριτική του στις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς, τονίζοντας ότι πρέπει να αρχίσει να εμβολιάζεται ο ενεργός πληθυσμός και οι εργαζόμενοι σε τομείς της οικονομίας που πρόκειται να ανοίξουν σταδιακά, προσθέτοντας ότι είναι σημαντική προτεραιότητα ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων αλλά πρέπει να πάμε και πέραν αυτού.

«Οφείλουμε, για να το πω με απλά λόγια, να συζητήσουμε, να προτείνουνε, να διαφωνήσουμε, με σεβασμό στην αλήθεια. Με σεβασμό στις ανάγκες των ανθρώπων. Με σεβασμό στους χιλιάδες νεκρούς και σε όσους αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται στα ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία.

Με σεβασμό στην αγωνία για το σήμερα και το αύριο όσων βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται και να απειλείται. Και στην αγωνία εκείνων που αναζητούν μια διέξοδο στο προσωπικό και οικογενειακό τους αδιέξοδο", ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας την ανάγκη για μια νέα αισιοδοξία που όμως δε θα είναι ανάλογη του "success story" της κυβέρνησης Σαμαρά κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Που δεν πρόκειται όμως να δημιουργηθεί με ρητορικά σχήματα, ανούσιες αντιπαραθέσεις, διαγγέλματα και τηλεοπτικό καλλωπισμό. Ούτε βέβαια με στημένες δίκες, διώξεις πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης, διχαστικές επιλογές, αστυνομική καταστολή, και καταιγισμό προπαγάνδας», υπογράμμισε.

«Να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση εμβόλια εκτός ΕΕ»

Να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση εμβόλια εκτός ΕΕ, όπως κάνει η Γερμανία, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του, καταθέτοντας πρακτικά από την επίσημη σελίδα του Υπουργείου Υγείας της Γερμανίας που δείχνουν ότι η χώρα έχει εξασφαλίσει επιπλέον ποσότητες εμβολίων της Phizer και της Moderna, εκτός της συμφωνίας της ΕΕ.

«Τι είδους εθελοδουλεία είναι αυτή που έχουμε;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την κυβέρνηση να παραδεχθεί την αποτυχία της ΕΕ στις προμήθειες των εμβολίων, σημειώνοντας ότι Βαλκανικές χώρες αυτή τη στιγμή έχουν διπλάσιο ποσοστό στη ροή εμβολίων από ότι η Ελλάδα.

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μπουλιγκ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ότι λέει συνεχώς ψέματα, καλώντας τον να παραδεχθεί ότι έγιναν πολλά λάθη στην διαχείριση της πανδημίας και πως ζει σε μια επίπλαστη πραγματικότητα.

«Δεν γίνεται να είστε μόνος απέναντι σε όλους σε αυτή την αίθουσα και απέναντι στη κοινή λογική» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διασαφηνίζοντας ότι δεν πρότεινε εμβολιασμό σε όλους αλλά σε εκτεθειμένους εργαζόμενους όπως στα σούπερ μάρκετ και τον τουρισμό, προκειμένου να φτιάξουμε ικανοποιητικό τείχος ανοσίας.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα