Γεννηματά: Κύριε Μητσοτάκη, υπογράψατε το μεγαλύτερο, αποτυχημένο lockdown στην Ευρώπη

Την ευθεία κατηγορία ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει στη διαχείριση της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα απέδωσε η Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο διαδέχθηκε στο βήμα της Βουλής, όπως προβλέπει ο Κανονισμός, καθώς η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε τη διεξαγωγή της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό είπε ότι έβαλε την υπογραφή του σε απανωτά αχρείαστα lockdown

ακορντεόν και στο μεγαλύτερο σε διάρκεια, αποτυχημένο, lockdown της Ευρώπης.

Για το πλέον αποτυχημένο lockdown πανευρωπαικά κατηγόρησε την κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά, με πρωτοβουλία της οποίας διεξήχθη η προ-ημερησίας συζήτηση για την πανδημία. «Αντιμετωπίζετε την κατάσταση με αυτοσχεδιασμούς, αυταρέσκεια και αλαζονεία», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και έκανε λόγο για αλαλούμ χωρίς προηγούμενο.

«Τα κυβερνητικά στελέχη αντί να λύνουν προβλήματα, μαδάνε τη μαργαρίτα» είπε η κ Γεννηματα, χαρακτηρίζοντας τραγική την κατάσταση στα νοσοκομεία λέγοντας ότι το ΕΣΥ είναι σε βαθύ κόκκινο.

Αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων, συμφώνησε ότι αυτό πρέπει να γίνει αλλά χωρίς συνωστισμό και με εκ περιτροπής διδασκαλία αν χρειάζεται, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να ακούσει την πρόταση Μόσιαλου να διεξάγονται τα τεστ στα σχολεία,δύο φορές την εβδομάδα.

Αναφερόμενη στην οικονομία χαρακτήρισε εμπαιγμό τα 317 εκατ. ευρώ που προβλέπονται από τον πακτωλό των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης, για την ανακαίνιση των νοσοκομείων.

Καταλήγοντας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγήςκάλεσε τον κ.Μητσοτάκη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων γιατί αλλιώς- όπως είπε-θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός της ανεπάρκειας, της διαίρεσης και της κοινωνικής αδικίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα