Βόλος - Παναθηναϊκός 0-2: Το πράσινο... τρένο πέρασε κι από το Πανθεσσαλικό (vid)

Σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός έπαιξε όσο… χρειάστηκε η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι έφτασε στην πέμπτη του νίκη σε έξι αγώνες για το 2021, χωρίς να έχει δεχθεί γκολ, ενώ για 35 λεπτά αγωνίστηκε και με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Χουανκάρ αποβλήθηκε για αντιαθλητικό χτύπημα.

Με τον Καμπετσή να σκοράρει στο πρώτο μέρος, και τον Ιωαννίδη

στο δεύτερο το “τριφύλλι” πέρασε με 2-0 από τον Βόλο και έφτασε τους 34 πόντους στην βαθμολογία. Από την πλευρά του ο Βόλος έχασε έδαφος για την μάχη που δίνει με τον Αστέρα Τρίπολης για την 6η θέση, αφού έμεινε στους 23 βαθμούς(επτά λιγότερους από τους Αρκάδες).

Στο πρώτο μισάωρο του πρώτου μέρους η ομάδα η οποία ήταν πιο κινητική ήταν ο Βόλος. Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και στην σωστή πάσα, είχε εκτός αγώνα τους δυο εξτρέμ του(Αιτόρ και Ιωαννίδη). Ο Βόλος από την πλευρά του ήταν πιο απειλητικός, και μάλιστα στο 16ο λεπτό του αγώνα έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Φεράρι σε ένα από τα πολλά ανεβάσματα του στον αγώνα, έκανε μια σέντρα σουτ με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του Διούδη.

Μάλιστα λίγα λεπτά αργότερα ο Μπαρτόλο απείλησε εκ νέου, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να σκοράρει. Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 26ο λεπτό, με τον Καμπετσή να σεντράρει και τον Ιωαννίδη να πιάνει μια κεφαλιά η οποία πέρασε άουτ.

Ο αγώνας ο οποίος ήταν κυρίως ένα παιχνίδι κέντρου, με δυνατές μονομαχίες και δυο ομάδες που προσπαθούσαν να αποφύγουν τα αβίαστα λάθη. Και παρά το γεγονός πως όλα έδειχναν πως το αποτέλεσμα του ημιχρόνου θα είναι 0-0, ήρθε ο Καμπετσής για να ανατρέψει τα δεδομένα. Και αυτό γιατί στο 42΄σε μια φάση διαρκείας ο Έλληνας επιθετικός έκανε ένα δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει στον Γκρίλο και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Κλεϊμαν. 

Αξίζει να αναφερθεί πως λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο πορτιέρο του Βόλου είχε αποκρούσει την κεφαλιά του Μαουρίσιο, μετά από την σέντρα που είχε βγάλει από τα δεξιά ο Σάντσες.

Στο 45 ο Φεράρι έβγαλε μια εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά με τον Δουβίκα να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή για το 1-1. Kάπως έτσι το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους ήταν 1-0 υπέρ του ΠΑΟ.

Στην επανάληψη ο Βόλος μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Μάλιστα στο 51 ο Κιάκος ο οποίος είχε περάσει στο ημίχρονο αλλαγή, βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού, με τον Έλληνα παίκτη να κάνει ένα πολύ κακό σουτ, και την μπάλα να φεύγει αρκετά ψηλά από την εστία του Διούδη.

Στο 55 ο Χουανκάρ έκανε ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα πάνω στον Γκρίλο, με τον Ισπανό μπακ να χτυπά τον παίκτη του Βόλου με το χέρι στο πρόσωπο. Αρχικά ο Ευαγγέλου του έδειξε κίτρινη κάρτα, με τον Έλληνα ρέφερι ωστόσο να πηγαίνει στο VAR και να ξαναβλέπει την φάση. Κάπως έτσι πήρε την απόφαση να αλλάξει το χρώμα της κάρτας, με αποτέλεσμα να παίρνει πίσω την κίτρινη και να δείχνει απευθείας κόκκινη στον παίκτη του ΠΑΟ.

Κάτι που άλλαξε τα πλάνα του Μπόλονι στον αγώνα, καθώς αναγκάστηκε να βγάζει τον Χατζηθεοδωρίδη από το κέντρο και να τον τοποθετεί στο αριστερό άκρο της άμυνας, αντί του Χουανκάρ.

Παρά τον παίκτη παραπάνω οι γηπεδούχοι είχαν μια φλύαρη κατοχή της μπάλας, χωρίς να μπορέσουν να γίνουν απειλητικοί προς την εστία του Διούδη. Κάπως έτσι το “τριφύλλι” με χτύπημα σαν κόμπρα έκανε στο 65ο λεπτό το 2-0.

Συγκεκριμένα σε μια αντεπίθεση που ξεκίνησε με τον Μαουρίσιο, ο Βραζιλιάνος έδωσε στον Αιτόρ, με τον τελευταίο να βλέπει την κίνηση του Ιωαννίδη, και τον νεαρό παίκτη του Παναθηναϊκού με δυνατό σουτ να “εκτελεί” τον Κλεϊμαν. Ήταν μια από τις λιγοστές φάσεις που η ομάδα του Μπόλονι κατάφερε να πιάσει ανοργάνωτη την άμυνα του Βόλου, και το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δείτε τα γκολ και τις λεπτομέρειες της αναμέτρησης στο overfm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα