Ελλάκτωρ: Όλα δείχνουν «νίκη» των Ολλανδών

Από το 88,41% των μετόχων που συμμετέχουν στην γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ καταψηφίστηκε η πρόταση της σημερινής διοίκησης του Ομίλου υπό τον Αν. Καλλιτσάντση για αύξηση κεφαλαίου ύψους 50,4 εκατ. ευρώ.

Ενώ διαφαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι η Ελλάκτωρ περνά σε νέα επόχή με νέο Διοικητικό Συμβούλιο που έχει προτείνει η Ολλανδική Reggeborgh Invest. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να ληφθεί σε λίγη ώρα στην εν εξελίξη Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ.

Το απόγευμα

φαίνεται πως θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στην εταιρεία με τγο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και το ποια από τις δύο πλευρές, δηλαδή οι Ολλανδοί της Reggeborgh ή οι εφοπλιστές, θα κυριαρχήσει στη διοίκηση του Ομίλου.

Η Reggeborgh επιθυμεί για τη θέση του προέδρου τον Γιώργο Μυλωνογιάννη, του διευθύνοντος συμβούλου τον Άρη Ξενόφο και για μη εκτελεστικά μέλη τους κ.κ. Δημήτρη Κονδύλη, Κωνσταντίνο Ταμπούρο και την κα. Αθηνά Χατζηπέτρου.

Η Invesco των εφοπλιστών Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη έχει εξαγοράσει το 5% των μετοχών του κατασκευαστικού ομίλου είχε ζητήσει την αναβολή της συνέλευσης μέχρι να αποφασίσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού αν υπάρχει συγκέντρωση ή όχι στην περίπτωση που αναλάβει τη διοίκηση της εταιρείας το προτεινόμενο από την ολλανδική Reggeborgh Διοικητικό Συμβούλιο.

Αν και οι χθεσινές εξελίξεις έδειχναν ότι η «πρώτη πράξη» της σημερινής μάχης θα «παιζόταν» στο Πρωτοδικείο Αθηνών, στο οποίο η Invescoτων εφοπλιστών Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη κατέθεσε εχθές αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας αναβολή, τελικά σήμερα στις 9 το πρωί -δύο ώρες πριν την έναρξη της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης - παραιτήθηκαν από το αίτημα.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα