Βενιζέλος για γερμανικές αποζημιώσεις: Τα τελευταία 4 χρόνια η κυβέρνηση δεν έχει θέσει το θέμα αυτό

Μικροκομματικές σκοπιμότητες στην κυβέρνηση για τον χειρισμό της όσον αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις καταλόγισε απο το βήμα της Βουλής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ειδική συνεδρίαση για το ψήφισμα του πορίσματος της διακομματικής επιτροπής.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών καταλόγισε απραξία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό υποστηρίζοντας πως τα τελευταία

4 χρόνια η κυβέρνηση δεν έχει θέσει το θέμα αυτό σε διεθνές επίπεδο.

«Πρέπει να σπάσει ο φαύλος κύκλος της διπλής γλώσσας. Δεν είναι θέμα μικρικομματικής πρακτικής αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας με νόημα πως τώρα που επιλέγει η κυβέρνηση να ανοίξει ξανά το θέμα έχει ήδη ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών κι έχει εκταμιευτεί η δόση απο τους εταίρους. «Αυτό το ζήτημα πρέπει να τεθεί σε επίπεδο πρωθυπουργού και ΥΠΕΞ.

Δεν πρέπει να γίνεται με όρους εσωτερικής κατανάλωσης» πρόσθεσε. Επίσης σημείωσε πως κατά την διάρκεια του της θητείας του στο ΥΠΕΞ ο ίδιος μαζί με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχαν θέσει το θέμα στην γερμανίδα καγκελάριο ενώ επι κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου το ζήτημα είχε φτάσει μέχρι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Τέλος υποστήριξε πως πρέπει να υπάρξει σεβασμός απο την Βουλή στο απαράγραπτο των ελληνικών αξιώσεων αλλά και στους ιδιώτες – θύματα χωρίς όπως είπε «να αναπαράγουμε μύθους». «Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και να εκτελέσουμε στο ακέραιο το εθνικό μας καθήκον δεν θα πρέπει να αναπαράγουμε μύθους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα