«Βασιλική τιμή» για το αυτοκίνητο του τέως

Το αυτοκίνητο, που κατασκευάστηκε από την εταιρεία σε 252 κομμάτια, αναπαλαιώθηκε στην αρχική του μορφή.

Ένα από τα πλέον ιστορικά αυτοκίνητα του κόσμου και σπάνιο εμβληματικό μοντέλο της BMW, πωλήθηκε πριν λίγο καιρό, σε δημοπρασία, έναντι του ποσού των 2,07 εκατομμυρίων ευρώ. Το αυτοκίνητο, ανήκε στον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο και είναι ένα από 252 αυτοκίνητα του μοντέλου 507, που κατασκεύασε η βαυαρική εταιρεία.

Ο τέως Βασιλιάς, είχε μεγάλη αδυναμία στα αυτοκίνητα και κατείχε μία ιδιαίτερη συλλογή. Μερικά δε από αυτά, αποτελούν σήμερα κομμάτι της ιστορίας του αυτοκινήτου. Όπως η BMW 507, ένα διθέσιο, ανοικτό, σπορ μοντέλο, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1956 και παρήχθη σε 252 κομμάτια. Αποτέλεσε δε την «απάντηση» της BMW, σε ένα άλλο εμβληματικό μοντέλο της εποχής, το MERCEDES 300 SL.

Ο Κωνσταντίνος, την απέκτησε το 1959 και στην κατοχή του, έγιναν κάποιες μετατροπές. Το 1961 την πούλησε και στην Ελλάδα, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, έμεινε έως το 1989.

Ο νέος ιδιοκτήτης, έκανε συνολική αποκατάσταση του αυτοκινήτου, στο Μόναχο, από τον ονομαστό στην αναπαλαίωση τέτοιων αυτοκινήτων, Erwin Brummer. Ο οποίος και «έφερε», την BMW 507, στην αρχική της κατάσταση.

Έτσι το βαυαρικό roaster, βάφτηκε ξανά λευκό (είχε γίνει ασημί) και «ντύθηκε» με μπλε δερμάτινες επενδύσεις. Ανακατασκευάστηκε επίσης και ο κινητήρας του διθέσιου, ένας αλουμινένιος V8, 3,2 λίτρων και 160 ίππων. Το αυτοκίνητο παρέμεινε σε αυτή την κατάσταση για 30 χρόνια, κάνοντας συνολικά 55.000 χιλιόμετρα σε ιστορικά ράλι.

#ΤΕΩΣ_ΒΑΣΙΛΙΑΣ #BMW #ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ #ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βασιλική,vasiliki