Βασιλακόπουλος: «Στο 2 - 3% η πιθανότητα να νοσήσει εμβολιασμένος σοβαρά από μετάλλαξη Δέλτα»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, απέδωσε την έξαρση της πανδημίας στο γεγονός ότι «ανοίξαμε» αλλά τα μέτρα δεν τηρήθηκαν με ευλάβεια και για αυτό ανέβηκαν και τα κρούσματα.

Για την απειλή της μετάλλαξης Δέλτα προς τους ανεμβολίαστους, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι «Ξεκάθαρα κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι από την μετάλλαξη Δέλτα. Το 4ο κύμα θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους. Οι εμβολιασμένοι με βάση όλα τα επιστημονικά δεδομένα έχουν λιγότερο από 2-3% πιθανότητα να νοσήσουν σοβαρά από την Μετάλλαξη Δέλτα

και 10% να έχουν ήπια λοίμωξη.»

Για τον αν διατρέχουν κίνδυνο οι νέοι δήλωσε πως «Προφανώς όσο πιο νέος είναι κάποιος τόσο καλύτερη άμυνα έχει απέναντι στον κορονοϊό. Κανείς δεν είναι άτρωτος. Όμως στην Ελλάδα έχουμε 90 θανάτους σε ηλικίες 18 έως 39 και επίσης 3 θανάτους παιδιών.»

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως αν τα νοσοκομεία γεμίσουν με νέους δεν θα υπάρχει χώρος για όλους τους υπόλοιπους ασθενείς .

Τέλος για την περίπτωση να επιβληθεί lockdown ανέφερε «Δεν μοιάζει πιθανό σενάριο η επιβολή ενός νέου lockdown. Από εμάς εξαρτώνται όλα. Αν οι εμβολιασμοί φτάσουν τους 100 χιλιάδες ανά ημέρα τότε τον αυγουστο θα κάνουμε λόγο για ποσοστό ανοσίας 70%».

Keywords
Τυχαία Θέματα