Βάσεις 2021: Τα στατιστικά των αποτελεσμάτων για τις Πανελλήνιες κρίνουν την άνοδο

Τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία των επιδόσεων των υποψηφίων που ανακοινώνονται μετά τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων θα κρίνουν τις βάσεις για το 2021

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των υποψηφίων στις πανελλήνιες

εξετάσεις το υπουργείο Παιδείας θα αναρτήσει τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για τις επιδόσεις των υποψηφίων. Τα στατιστικά των πανελληνίων εξετάσεων είναι η πρώτη ένδειξη για το πως θα κινηθούν οι βάσεις ανα επιστημονικό πεδίο ενώ οι αναλυτές εκπαιδευτικοί μπορούν να έχουν μια σαφή εκτίμηση για το πως θα κινηθούν οι φετινές βάσεις εισαγωγ΄ής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η ανακοίνωση των βαθμολογιών θα γίνει σήμερα, Παρασκευή, μετά τις 13:00, από το Υπουργείο Παιδείας ενώ με sms θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι που δήλωσαν τα στοιχεία τους στην ειδική εφαρμογή του υπουργείου. Επιπλέον, από το ΥΠΑΙΘ ο προγραμματισμός είναι να ολοκληρωθούν και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων στο διάστημα από 14 με 16 Ιουλίου.

Τα μέχρι τώρα αλλά πρόωρα δεδομένα δείχνουν γενική άνοδο των βάσεων εισαγωγής, κυρίως λόγω της ΕΒΕ που θα διαμορφωθεί ανά Τμήμα. Όμως, υπάρχουν και σχολές που δεν φαίνεται να επηρεάζονται και αυτές δεν είναι άλλες από τις υψηλόβαθμες και τις Στρατιωτικές Σχολές.

Αμέσως μετά τις βαθμολογίες όλων των μαθημάτων, το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει αμέσως και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) που θα διαμορφωθεί ανά τμήμα, έτσι ώστε να μπορέσουν οι υποψήφιοι να συντάξουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο που φέτος θα τους δίνει για πρώτη φορά την δυνατότητα να επιλέξουν και τα Δημόσια ΙΕΚ.

Το Dnews θα δημοσιεύσει αναλυτικά τα στατιστικά των πανελληνίων εξετάσεων για το 2021.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βάσεις 2021, Πανελλήνιες,vaseis 2021, panellinies