Βαλτώνουν οι ΕΔΕ για την αστυνομική βία, ακόμα ψάχνουν τι έγινε στη Νέα Σμύρνη (εικόνες, βίντεο)

Μηδενική πρόοδο παρουσιάζουν οι Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις που έχουν διαταχθεί σχετικά με την υπέρμετρη αστυνομική βία.

Προβληματικές -στην καλύτερη περίπτωση- αποδεικνύονται οι ΕΔΕ που διατάσσει η Ελληνική Αστυνομία έπειτα από κάθε καταγγελία περί «υπέρμετρης αστυνομίας βίας» με χαρακτηριστικότερο των παραδειγμάτων τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης.

Η ίδια η Ελληνική Αστυνομία παρουσιάζει σε μηνιαία βάση την πορεία των Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων για τα περιστατικά. Αν και στην τυποποιημένη της ανακοίνωση

προειδοποιεί πως τα αποτελέσματα των διοικητικών αυτών διαδικασιών μπορεί να χρειαστούν ακόμα και 8 μήνες (κατά μέσο όρο), υπάρχουν υποθέσεις που «βαλτώνουν» για πολύ μεγαλύτερο διάστημα.

Χαρακτηριστικά η περίπτωση της ΕΔΕ για τον Βασίλη Μάγγο, η οποία βρίσκεται πλέον στον Συνήγορο του Πολίτη. Ο Βασίλης Μάγγος πέθανε τον Ιούλιο του 2020, ενώ ένα μήνα νωρίτερα ο 26χρονος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Βόλο.

{gallery}ELAS{/gallery}

Ακόμα δεν ξέρουν τι συνέβη στη Νέα Σμύρνη

Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα όμως στην περίπτωση των διαφόρων επεισοδίων που ακολούθησαν τον ξυλοδαρμό του πολίτη από Αστυνομικούς στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Συγκρίνοντας τα δελτία Τύπου Απριλίου και Μαΐου, μπορεί κανείς εύκολα να δει ότι οι εκτιμώμενοι χρόνοι κατάληξης των ΕΔΕ μειώνονται δυσανάλογα με τον χρόνο που έχει περάσει, παραμένουν ίδιοι ή ακόμα καλύτερα αυξάνονται!

Για παράδειγμα το κεντρικό περιστατικό της Νέας Σμύρνης, αυτό του ξυλοδαρμού του πολίτη στην πλατεία που προκάλεσε τις αντιδράσεις τον Απρίλιο είχε εκτιμώμενο χρόνο ολοκλήρωσης 15 ημέρες. Στην ενημέρωση του Μαΐου ο χρόνος έχει αυξηθεί σε 20 ημέρες.

Στην περίπτωση του αστυνομικού που καταγράφεται να χαστουκίζει κοπέλα έπειτα από την πορεία διαμαρτυρίας στη Νέα Σμύρνη, η ΕΛΑΣ έδινε εκτιμώμενο χρόνο ολοκλήρωσης της έρευνας τον Απρίλιο 20 ημέρες, όσες ακριβώς εκτιμά ότι θα χρειαστούν και τον Μάιο.

{https://www.youtube.com/watch?v=y7hFwHF1V8o}

{https://twitter.com/KontraChannel/status/1369405292874772494}

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βαλτώνουν, ΕΔΕ, Σμύρνη,valtonoun, ede, smyrni