Χανιά | Δείτε τι κάνουν στον Μπάλο – Φτάσαμε να μας καταγγέλλουν οι ξένοι | Photos

| Photos

Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές. Στον Μπάλο, σε μια περιοχή Natura 2000, κάποιοι έχουν αφήσει – ή τοποθετήσει – κάτι που μοιάζει με περίπτερο με σανίδες σερφ, ενώ δίπλα είναι παρατημένο κάτι σαν θαλάσσιο ποδήλατο που μοιάζει με αυτοκίνητο.

Τίποτα τέτοιο όμως δεν επιτρέπεται σε μια προστατευμένη περιοχή χωρίς την άδεια από τον αρμόδιο φορέα, που στην περίπτωσή αυτή είναι ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς – Δυτικής Κρήτης,

στον οποίο και έγινε η καταγγελία από αλλοδαπό επισκέπτη της περιοχής.

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Φορέα, Πέτρο Λυμπεράκη, ο οποίος δήλωσε ότι ουδεμία άδεια έχει δοθεί και πως έχει ήδη ειδοποιήσει τις αρχές:

“Δεν μπορεί να ασκηθεί καμία δραστηριότητα σε προστατευμένες περιοχές στη Δυτική Κρήτη χωρίς την άδειά μας. Δεν είχαμε καμία ενημέρωση, ούτε και δώσαμε καμία άδεια για αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες. Και είναι χαρακτηριστικό ότι φτάσαμε στο σημείο να έχει αγανακτήσει επισκέπτης της περιοχής, που μας έστειλε την καταγγελία. Έχουμε ήδη ειδοποιήσει όλες τις αρχές, ξεκινώντας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, τον Δήμο Κισσάμου, την Αστυνομία σε Χανιά | Δείτεκαι Κίσσαμο, τα Λιμεναρχεία Χανίων και Κισσάμου, την διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας και το δασαρχείο.”

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και την καταγγελία που έκανε ο επισκέπτης στον Φορέα Διαχείρισης.

Αναμένονται οι ενέργειες των αρμοδίων για να καθαριστεί η παραλία.zarpanews.gr

The post Χανιά | Δείτε τι κάνουν στον Μπάλο – Φτάσαμε να μας καταγγέλλουν οι ξένοι | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα