Τσίπρας: Στην Ελλάδα πάμε όλο και καλύτερα

Ολοκληρώθηκε η διμερής συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ιταλό ομόλογό του Πάολο Τζεντιλόνι στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσο Κίτζι.

Ολοκληρώθηκε η διμερής συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ιταλό ομόλογό του Πάολο Τζεντιλόνι στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσο Κίτζι. «Στην Ελλάδα πάμε όλο και καλύτερα. Οι εξελίξεις στην

Ελλάδα, στην οικονομία, είναι ιδιαίτερα θετικές», είπε ο πρωθυπουργός στον Ιταλό κεντροαριστερό ομόλογό του.

«Φάνηκε και με τα ομόλογα του δημοσίου, που βρέθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών και στο εξής οι εξελίξεις θα είναι όλο και καλύτερες», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, κατά την συνομιλία του με τον Πάολο Τζεντιλόνι, ο οποίος παρακολουθούσε τον Αλέξη Τσίπρα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση των δυο ηγετών διαπιστωθηκε σημαντικη δυναμικη σε διμερεις σχεσεις μετα τη συνοδο Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασιας Κερκυρας. Κυριως οσον αφορα συνομιλιες για συμφωνία θαλασσίων ζωνών και ενεργειακη συνεργασια, ιταλικες επενδυσεις στην Ελλαδα και συντονισμο στο πλαισιο ΕΕ. Παράλληλα, υπογραμμισθηκε σύμπτωση απόψεων για τις αλλαγές που πρεπει να δρομολογηθουν στην ΕΕ και Ευρωζωνη σε κοινωνικη και δημοκρατικη κατευθυνση.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επισήμανε ότι Ελλάδα και Ιταλία είναι δύο χώρες που έχουν θετικά οικονομικά αποτελέσματα και η έξοδος της Ελλάδας και της Ιταλίας από την κρίση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την συνολική οικονομία της Ευρωζώνης. Ακόμη,συζητήθηκε η προωθηση του αγωγου east med.

Τέλος, υπογραμμισθηκαν κοινές θέσεις για τη διαχειριση των ευρωπαικων εξωτερικων συνορων και των προσφυγικών ροών στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της στήριξης των χωρών πρώτης υποδοχής. Ενω ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σημασια που εχει το Αιγαιο για την ασφαλεια της ΕΕ και τη διαχειριση του προσφυγικου. Στο πλαισιο αυτο υπογραμμισθηκε η ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου από την πλευρά της Τουρκίας.

Την ώρα αυτή αρχίζουν οι εργασίες της Συνόδου των επτά χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, στο μέγαρο Βίλλα Μαντάμα της Ρώμης.

Keywords
Τυχαία Θέματα