Υπ. Εργασίας: Η ΝΔ ταυτίζεται με τις πιο ακραίες θέσεις του ΔΝΤ για την κήρυξη απεργιών

Ταύτιση με τις πιο ακραίες θέσεις του ΔΝΤ προσδίδει το υπουργείο Εργασίας, στη ΝΔ.

Ταύτιση με τις πιο ακραίες θέσεις του ΔΝΤ προσδίδει το υπουργείο Εργασίας, στη ΝΔ. Εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επιδιώκει να αναδείξει τη διαφοροποίηση των δικών της προτάσεων για την απεργία,

όπως αυτές αποτυπώθηκαν στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, σε σχέση με εκείνες της ΝΔ.

Με επίσημη ανακοίνωση, τονίζεται ότι «η ΝΔ προτείνει η απεργία στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις να κηρύσσεται με απαραίτητη τη σύμφωνη γνώμη από το 50%+1, των οικονομικά τακτοποιημένων μελών τους, δηλαδή να μην ισχύει η σχετική πλειοψηφία. Σε αντίθεση με την πρόταση αυτή, η ρύθμιση που κατέθεσε η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο δεν αλλάζει τον τρόπο λήψης της απόφασης για απεργία, η οποία θα συνεχίσει να λαμβάνεται από τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων».

Η κριτική στις θέσεις της ΝΔ φτάνει έως και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις πανελλαδικής έκτασης και ευρύτερης περιφέρειας, τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να φτάνουν έως εκεί οι παρεμβάσεις στην κήρυξη των απεργιών. Σε αντίθεση με την πρόταση αυτή, η ρύθμιση που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο, κατά το υπουργείο Εργασίας, «δεν αλλάζει τίποτα στον τρόπο λήψης απόφασης για απεργία σε πρωτοβάθμια σωματεία πανελλαδικής έκτασης ή ευρύτερης περιφέρειας, όπου η απόφαση θα συνεχίσει να λαμβάνεται από τα Διοικητικά Συμβούλιά τους».

Το υπουργείο Εργασίας καταλήγει ότι «η πρόταση της ΝΔ οδηγεί σε ουσιώδη περιστολή του δικαιώματος της απεργίας. Η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει την ταύτισή της με τις πιο ακραίες θέσεις του ΔΝΤ. Η κυβέρνηση απέκρουσε αυτές και άλλες απαιτήσεις στη διαπραγμάτευση, την οποία η ΝΔ χαρακτήριζε προσχηματική».

Keywords
Τυχαία Θέματα