Τσίπρας: Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη και στήριξη για το προσφυγικό

Τον χαρακτήρα της θεσμικής αλλά και υπεύθυνης αντιπολίτευσης αναφορικά με το προσφυγικό, παρά τις αβελτηρίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη θέλησε να υπογραμμίσει στη χθεσινή του συνέντευξη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τραβώντας διαχωριστική γραμμή από τα πάσης φύσεως «μπάρμπεκιου».

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση για τις «παλινωδίες» της κυβέρνησης στο πρώτο τετράμηνο αναφορικά

με τη διαχείριση του προσφυγικού, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε πως ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με τις «θύελλες που έσπειρε προεκλογικά», επισημαίνοντας πως «έλεγε «όχι στις μετεγκαταστάσεις» και τώρα μαζεύει τους Περιφερειάρχες του, διότι οι 12 στους 13 είναι δικοί του, και αρνούνται τις μετεγκαταστάσεις που τους ζητάει».

Θέλοντας να υπογραμμίσει αυτό που εν συνεχεία χαρακτήρισε «μπάχαλο», ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαρίθμησε τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής: «κατήργησαν το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, έβαλαν στην αρχή συντονιστή έναν διπλωμάτη, μετά τη διαχείριση την έδωσαν στον Θεοδωρικάκο τον Υπουργό Εσωτερικών για να μπορέσει να πείσει τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες, μετά στον Χρυσοχοΐδη, και τελικά στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Στεφανή.

«Παρά το ότι έχουν κάνει ένα σωρό ατσαλιές στη διαχείριση και παρά το γεγονός ότι έσπειραν προεκλογικά ανέμους και τώρα θερίζουν θύελλες, δηλαδή είναι θύματα της δικής τους ρητορικής, τώρα πρέπει να στηρίξουμε αυτή την πολιτική, ως κοινωνία μιλώ» σημείωσε, στέλνοντας μήνυμα σε δημάρχους και περιφερειάρχες ότι «τα νησιά μας πρέπει να αποσυμφορηθούν, άρα πρέπει αυτός ο σχεδιασμός για μετεγκατάσταση πρέπει να υλοποιηθεί»

Ερωτηθείς διευκρινιστικά εάν η κυβέρνηση θα στηρίξει το σχέδιο μετεγκατάστασης, ο κ. Τσίπρας υπήρξε απόλυτος: «Βεβαίως θα τη στηρίξουμε, η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει τέσσερις μήνες με τις παλινωδίες αυτές που είδαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, η καθυστέρηση των τεσσάρων μηνών έχει φέρει μια υπερσυσσώρευση στα νησιά. Δεν μπορεί να καταστρέψουμε τα νησιά μας, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα