Στα «κάγκελα» για το προσφυγικό οι κάτοικοι της Στυλίδας: «Το Αυλάκι δεν θα γίνει η νέα Αμυγδαλέζα»

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι κάτοικοι του Αυλακίου του Δήμου Στυλίδας μετά τα όσα διαρρέονται τις τελευταίες ημέρες περί στέγασης προσφύγων στο εγκαταλελλειμένο εργοστάσιο του ΒΟΜΒΥΞ.

Το απόγευμα της Τρίτης οι κάτοικοι θορυβημένοι από τα όσα ακούγονται προχώρησαν σε λαϊκή συνέλευση προκειμένου να μάθουν και από την δήμαρχο κ. Βιργινία Στεργίου τι ακριβώς συμβαίνει αλλά και να αποφασίσουν στο πως θα αντιδράσουν σε ένα τέτοιο σενάριο.

Άπαντες συμφώνησαν ότι θα πρέπει να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς τους μετανάστες/πρόσφυγες, ωστόσο συμφώνησαν και σε κάτι

ακόμη. Ότι η εγκατάσταση τους στο εργοστάσιο της Βόμβυξ που βρίσκεται και αρκετά κοντά στο στρατόπεδο 695 δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά την διάρκεια της συνέλευσης το λόγο έλαβε κάτοικος του Αυλακίου τονίζοντας πως δέχεται πιέσεις από τους διαχειριστές της ΒΟΜΒΥΞ ώστε το κτίριο να «αξιοποιηθεί» και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μάλιστα οι κάτοικοι του Αυλακίου είναι αποφασισμένοι και έτοιμοι να αντιδράσουν όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση του Καραβόμυλου, με πανό, μαύρες σημαίες και κλείσιμο ακόμη και της Ε.Ο, πρώτα από όλα ωστόσο θα υπάρξει συνάντηση με ανθρώπους της Περιφέρειας του Υπουργείου αλλά και Βουλευτές ώστε να τους προτείνουν τη λύση που έχουν στα χέρια τους.

Πηγή: lamianow.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα