Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Βλέπω ότι ξεκίνησες τις μεταρρυθμίσεις - Μητσοτάκης: Μεταρρυθμίσεις επίπλων

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Η συνάντηση, η οποία διήρκησε μία ώρα, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Στον διάλογο μερικών δευτερολέπτων που είχαν μπροστά στις

κάμερες ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον πρωθυπουργό «βλέπω έκανες αλλαγές» με τον κ. Μητσοτάκη να του απαντά «αλλαγές μικρές».

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε λέγοντας «ξεκίνησες τις μεταρρυθμίσεις» με τον πρωθυπουργό να κλείνει τον μικρό αυτό διάλογο με τη φράση «μεταρρυθμίσεις επίπλων».

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες πήγε με με μόνη «κόκκινη γραμμή» την ισότητα της ψήφου, η οποία ούτως ή άλλως αποτελεί συνταγματική επιταγή.

Αντικείμενο των συναντήσεων είναι η απόπειρα να βρεθεί κοινός τόπος για να διευκολυνθεί η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τον τόπο διαμονής των Ελλήνων οι οποίοι ζουν και εργάζονται εκτός της ελληνικής επικρατείας και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Πέτσας: Άσκηση συναίνεσης, όχι επικοινωνιακό παιχνίδι

Λίγο πριν την συνάντηση Μητσοτάκη-Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δήλωσή του εξέφρασε την ελπίδα ότι οι σημερινές συναντήσεις θα αποτελέσουν μια επιτυχή άσκηση συναίνεσης και «δεν θα μετατραπεί σε επικοινωνιακό παιχνίδι».

Η δήλωση του κ. Πέτσα έχει ως εξής:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς για τη διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους.

Ελπίζουμε ότι η σημερινή πρωτοβουλία για αυτό το μείζον θέμα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες θα είναι μια επιτυχής άσκηση συναίνεσης και δεν θα μετατραπεί σε επικοινωνιακό παιχνίδι».

Απευθυνόμενος στους συνομιλητές του, τους οποίους θα υποδεχθεί στο γραφείο του στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει τις αναγκαίες υποχωρήσεις -όπου χρειάζεται- προκειμένου επιλυθεί αυτό το ζήτημα το οποίο εκκρεμεί από το 2001 όταν στην τότε Αναθεώρηση του Συντάγματος προβλέφθηκε ότι η σχετική νομοθεσία για να ισχύσει απαιτείται να ψηφιστεί από τα 2/3 της Βουλής

Keywords
Τυχαία Θέματα