Συνεχίζονται τα τετ α τετ Μητσοτάκη με πολιτικούς αρχηγούς - «Σηκώθηκα μόνο και μόνο για να έρθω εδώ» είπε η Φώφη

Συνεχίζονται τα τετ α τετ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς προσδοκώντας συναίνεση για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων.

Στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη βουλή βρέθηκε για σαράντα λεπτά ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη συνάντησή τους μετά την παράδοση-παραλαβή την επομένη των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

 «Βλέπω έκανες αλλαγές» είπε ο κ. Τσίπρας

στον πρωθυπουργό, μπαίνοντας στο γραφείο του.

«Αλλαγές μικρές», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, εννοώντας τους πίνακες κλπ.

«Ξεκίνησες τις μεταρρυθμίσεις», επέμεινε ο κ. Τσίπρας, είπε.

«Μεταρρυθμίσεις επίπλων» ανταπάντησε ο πρωθυπουργός, κόβοντας την συζήτηση εκεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το πέρας της συνάντησης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε κάμερα της ΕΡΤ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου, για να προβεί σε δηλώσεις.

Άρρωστη η Φώφη

Συνάντηση με την Φώφη Γεννηματά έχει αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από το γραφείο του, στο πλαίσιο των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς για την ψήφο των αποδήμων.

Η Φώφη Γεννηματά μπήκε στο γραφείo του πρωθυπουργού, στη Bουλή, άρρωστη από κρύωμα και το επεσήμανε στον κ. Μητσοτάκη.

Ο διάλογος Μητσοτάκη-Γεννηματά

«Σηκώθηκα μόνο και μόνο για να έρθω εδώ», του είπε.
«Κι εγώ έχω κρύωμα, οπότε δεν κινδυνεύουμε να κολλήσουμε ο ένας τον άλλο», της απάντησε ο πρωθυπουργός, ο οποίος παρήγγειλε πράσινο τσάι και για τους δύο.

Ας σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να μην κάνουν διαρροές για το περιεχόμενο της συζήτησής τους.

Το περιεχόμενο της συζήτησης

Η συνάντηση τυπικά είχε ως μοναδικό θέμα συζήτησης την ψήφο των Ελλήνων των εξωτερικού. Στόχος του πρωθυπουργού είναι να διερευνήσει αν υπάρχουν πιθανότητες συναίνεσης, σε ένα θέμα που ήταν από τα κορυφαία των προεκλογικών του δεσμεύσεων, δηλαδή την απόδοση του στοιχειώδους δικαιώματος στους Ελληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους. Οπως συμβαίνει σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες της Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα