Τσίπρας: Πρόγραμμα, πρόσωπα, ανοιχτές συγκεντρώσεις και αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων

Εβδομάδα που θα αποσαφηνιστούν αρκετά για την τελική διάταξη μάχης που θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα είναι η τρέχουσα, με τον Αλέξη Τσίπρα να μπαίνει, όπως αναμενόταν, σε περίοδο συνεχών περιοδειών.

Και Έλενα Ακρίτα και Ράνια Θρασκιά

Όπως διέρρευσε κατά τη διάρκεια του

Σαββατοκύριακου και δεν διαψεύδεται από την Κουμουνδούρου, η δημοσιογράφος και συγγραφέας Έλενα Ακρίτα αναμένεται να καταλάβει μία από τις εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας, μαζί με την εκπρόσωπο Τύπου του Κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, τον καθηγητή Ιατρικής στο Harvard, Όθωνα Ηλιόπουλο και τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη. Η στρατηγός εν αποστρατεία της ΕΛΑΣ, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και το διευθυντικό στέλεχος της Κομισιόν, Ζωρζέτα Λάλη αποτελούν επίσης εξαιρετικά πιθανές επιλογές για το επικρατείας, αν και όχι σίγουρα σε εκλόγιμες θέσεις, ενώ θολό είναι ακόμη το τοπίο για τον Εργατολόγο Διονύση Τεμπονέρα και τη Λούκα Κατσέλη. Τις επόμενες μέρες αναμένονται να κλείσουν τα περίπου 35 κενά που απομένουν στα ψηφοδέλτια, χωρίς να αναμένονται, μάλλον, πολύ μεγάλες εκπλήξεις, πέρα από ίσως 1-2 ακόμη πρόσωπα.

Χθες, ανακοινώθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα η υποψηφιότητα της δημοσιογράφου Ράνιας Θρασκιά στην Α’ Θεσσαλονίκης, η οποία αποτελεί ία ακόμη επιλογή «λαμπερού προσώπου», που δεν προέρχεται από τον πολιτικό χώρο και ενδεχομένως έχει τη δυνατότητα επικοινωνίας με λιγότερο πολιτικοποιημένα κοινά, στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ενίσχυση.

Την Πέμπτη η παρουσίαση του προγράμματος

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα του κόμματος, η παρουσίαση της συνολικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ έχει προγραμματιστεί να γίνει από τον Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη. Επιπλέον, σχεδιάζονται άλλες 2-3 θεματικές παρουσιάσεις, για τους νέους (σχεδόν σίγουρα), τις γυναίκες (πιθανόν) και την ανασυγκρότηση του κράτους (λιγότερο), ανάλογα και με το πόσο χρόνο θα αφήσει στον Αλέξη Τσίπρα το συνεχές πρόγραμμα περιοδειών.

Ξεκινούν οι ομιλίες σε ανοιχτούς χώρους

Γενικά, οι περιοδείες θα χρησιμοποιηθούν ως το ισχυρότερο προεκλογικό χαρτί στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα, καθώς η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατόν να παρακαμφθεί το αρνητικό μιντιακό περιβάλλον, τουλάχιστον σε αρκετές πόλεις της περιφέρειας, όπου η παρουσία ενός πολιτικού αρχηγού αποτελεί ένα αρκετά σημαντικό πολιτικό γεγονός. Επιπλέον, στην Κουμουνδούρου φιλοδοξούν ότι η μαζικότητα του κόσμου στις ομιλίες Τσίπρα θα είναι τόσο ισχυρή που θα συντείνει στη δημιουργία εικόνας δυναμικής εξουσίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, βοηθούντος και του καιρού, ξεκινούν από την Κω (σήμερα) και τα Χανιά (αύριο) οι ομιλίες Τσίπρα σε ανοιχτές συγκεντρώσεις. Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλά, επίσης, στην πολιτική κηδεία της πρώην υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά, (12:00) και την Τετάρτη στο Φόρουμ των Δελφών και στην Ιτέα. Η σημερινή παρουσία του κυρίου Τσίπρα στην Κω αντικατοπτρίζει και τη διάθεση του να ενισχυθεί το ψηφοδέλτιο του κόμματος στα Δωδεκάνησα μετά τον πρόωρο θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού. Είναι πολύ πιθανόν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να διαλέξει ως μία από τις περιφέρειες που θα είναι υποψήφιος τα Δωδεκάνησα.

Να δώσουν τα αστάθμητα οι δημοσκοπικές

Σε ότι αφορά την ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης, από την Κουμουνδούρου άσκησαν χθες, εμμέσως, νέες επικρίσεις προς τα αποτελέσματα ορισμένων δημοσκοπικών εταιριών, με αφορμή τη μέτρηση της εφημερίδας «Το Βήμα», η οποία δίνει διαφορά 5,6 μονάδων μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων (6,9 με αναγωγή). Συγκεκριμένα από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να δημοσιεύονται στο εξής τα πρωτογενή και αστάθμητα δεδομένα των ερευνών. Κορυφαία πρόσωπα δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα ανέφεραν σχετικά με αυτό το ζήτημα στο “Dnews”: «Νομίζουν ότι δεν έχουμε και εμείς νούμερα; Ήμαρτον!».

Μάλιστα, στην Κουμουνδούρου αναμένουν ότι θα υπάρξουν και άλλες μετρήσεις που θα επιχειρούν να δείξουν ανάκαμψη της ΝΔ μετά το Πάσχα και όσο απομακρυνόμαστε από την Τραγωδία των Τεμπών. Στην ίδια περίπου κατεύθυνση, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε κατά την περιοδεία του το Σάββατο σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική πως το «καθεστώς» θα κάνει το παν για να αποτρέψει την πολιτική αλλαγή που έρχεται, επιστρατεύοντας «προβοκάτσιες, εκβιασμούς, δωροδοκίες, fake news, fake δημοσκοπήσεις και αποστασίες».

#ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ #ΣΥΡΙΖΑ #ΕΛΕΝΑ_ΑΚΡΙΤΑ #ΡΑΝΙΑ_ΘΡΑΣΚΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα