«Τρέχει» προς τα 2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης στα ελληνικά βενζινάδικα (εικόνες)

Ολοταχώς προς τα δυο ευρώ το λίτρο οδεύει η τιμή της αμόλυβδης στα πρατήρια καυσίμων στην Αθήνα.

Όπως αναφέρουν οι πρατηριούχοι τα τελευταία 24ωρα η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη αφού παρατηρούνται συνεχείς ανατιμήσεις. Την ίδια στιγμή η τιμή του πετρελαίου κίνησης σκαρφαλώνει στα 1.60.

Η πρόδερος βενζινοπωλών Αττικης, Μαρία Ζάγκα μιλά στα Dnews για την ανατίμηση των τιμών, τους λόγους που έφεραν την αύξηση, ενώ τονίζει παράλληλα πως

η λύση για το πρόβλημα είναι το κράτος να προχωρήσει σε μείωση του ειδικού φόρου.

«Αυτή την στιγμή ο μέσος όρος στην αμόλυβδη είναι 1.83 - 1.85. Στο πετρέλαιο θέρμανσης 1.22 - 1.25. Η αύξηση στα καύσιμα έχει έρθει γιατί έχουν ανέβει διεθνώς οι τιμές. Το βαρέλι αυτή την στιγμή έχει φτάσει στα 9 δολάρια, ενώ αρχές Ιανουαρίου ήταν 78 και τότε είχαμε την αμόλυβδη 1.73-1.74 ενώ το πετρέλαιο 1.12.

Όλη αυτή η αύξηση έχει φέρει μεγάλη μείωση στη δουλειά μας. Το πετρέλαιο αντιθέτως δουλεύει στην θέρμανση. Έχουμε πολλές, αλλά και μικρές παραγγελίες γιατί ο κόσμος βλέπει ότι το φυσικό αέριο είναι πανάκριβο όπως και το ρεύμα. Έτσι κάνουν παραγγελίες για να διαχειριστούν το κρύο. Είναι μια δύσκολη εποχή. Ο κόσμος δεν ξέρει πως θα κινηθεί. Ήδη περιορίζει τις περιττές βόλτες γιατί βλέπει ότι η ακρίβεια επηρεάζει όλα τα είδη.

Εμείς ως ομοσπονδία προτείνουμε για ακόμη μια φορά για να περάσει αυτή η δύσκολη εποχή της κρίσης, το κράτος να μειώσει τον ειδικό φόρο. Έτσι και εμείς θα μπορέσουμε να κινηθούμε και να πουλήσουμε, να αποδώσουμε φόρο και ΦΠΑ στο κράτος και ο καταναλωτής να αγοράσει τα καύσιμα του. Είναι πολύ άδικο διότι έχουμε φόρο στο φόρο. Δηλαδή στο φόρο που είναι τα 3/4 της τιμής, αν η αμόλυβδη 1.90 το 1.30 πάει κατευθείαν φόρος, το άλλο 35% πάει στα διυλιστήρια και το υπόλοιπο μένει να το διαχειριστούν πρατηριούχοι, εταιρείες πετρελαιοειδών και μεταφορείς. Και πάνω σε αυτόν τον ειδικό φόρο μπαίνει και το ΦΠΑ. Είναι τελείως άδικο και παράλογο».

Keywords
Τυχαία Θέματα