Πόλος έλξης το ελληνικό περίπτερο στην Παγκόσμια έκθεση EXPO 2020 Dubai

Ιδιαίτερα ξεχωριστή και υψηλού ενδιαφέροντος συνεχίζει να είναι η παρουσία του ελληνικού περιπτέρου στην Παγκόσμια έκθεση EXPO 2020 Dubai, προσελκύοντας σχεδόν 1 εκ. επισκέπτες.

Με μότο «Η Ελλάδα του αύριο, σήμερα», στο περίπτερο αναδεικνύεται το σύγχρονο πρόσωπο της χώρας, που αφήνει πίσω της τη δημοσιονομική κρίση και περνά στην επόμενη ημέρα.

Σημαντικές προσωπικότητες τόσο από την Ελλάδα αλλά και

από την Διεθνή σκηνή, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Pavilion και να ενημερωθούν σχετικά με τους στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξης αλλά και να ζήσουν τις διαδραστικές εμπειρίες που παρουσιάζονται.

Το Νοέμβριο, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε το περίπτερο συνοδεία του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Γενικού Επιτρόπου Ελλάδας στην ΕΧΡΟ 2020 Dubai, κ. Γιάννη Σμυρλή και της Εντεταλμένης Συμβούλου του Enterprise Greece και Αν. Γενικής Επιτρόπου Ελλάδας στην ΕΧΡΟ 2020 κυρία Μπέττυ Αλεξανδροπούλου.

Επίσης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος, Μπέττυ Αλεξανδροπούλου με την παρουσία του Πρέσβη, κ. Διονύση Ζώη, ξενάγησαν στο ελληνικό περίπτερο τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Μαρία Συρεγγέλα, όπου συνοδευόταν από γυναίκες επιχειρηματίες, καθώς και τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

{https://www.youtube.com/watch?v=7VLR8iwvCJE&t=3s}

Μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους τίμησαν την ελληνική συμμετοχή ο κ. Ορέστης Καβαλάκης, Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιάννης Τσιρώνης και ο κ. Αλέξ Ρόντου, πρώην Συμβούλος στο ΥπΕξ του πρώην Πρωθυπουργού κ. Γ. Α. Παπανδρέου.

Σημαντικοί εκπρόσωποι ξένων κρατών έχουν περιηγηθεί εντός του ελληνικού περιπτέρου

και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με την στρατηγική και την πορεία της χώρας προς το μέλλον. Πιο συγκεκριμένα, ξεναγήθηκαν ο Γενικός Επίτροπος Ρωσίας, κ. Alexei Gruzde, ο σεΐχης του Dubai Sheikh Mohammed bin Rashid, η ελληνικής καταγωγής κόρη του Σεΐχη του Dubai, Mahra bint Mohammed Al Maktoum, ο γενικός επίτροπος της Σαουδικής Αραβίας, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Dubai & Υπουργός Εσωτερικών Saif bin Zayed Al Nahyan, η Υπουργος Πολιτισμού των ΗΑΕ Noura Al Kaabi καθώς και δημοσιογραφική αποστολή της Εσθονίας, όπου έγινε λήψη πλάνων για ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στην Εσθονική τηλεόραση.

Εντός του ελληνικού περιπτέρου υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας εκ μέρους του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π) ο Γενικός Διευθυντής, Γρηγόρης Σταματόπουλος και εκ μέρους του Etihad Credit Insurance ο Διευθύνων Σύμβουλος Massimo Falcioni.

Keywords
Τυχαία Θέματα