Τραμπ: Αμφισβήτησε τον διευθυντή του CDC για το εμβόλιο: «Πιστεύω ότι ήταν μπερδεμένος»

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε την Τετάρτη στα σχόλια του διευθυντή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, ο οποίος είπε ότι ένα εμβόλιο για το νέο κορονοϊό θα μπορούσε να διανεμηθεί ευρέως στα μέσα του 2021 και ότι οι μάσκες είναι εξίσου αποτελεσματικές ως μέτρο προστασίας. 

Ο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, σε μαρτυρία μιας επιτροπής του Κογκρέσου, δήλωσε ότι η γενική διαθεσιμότητα ενός εμβολίου θα μπορούσε να έρθει μέχρι το «τέλη του δεύτερου τριμήνου, τρίτο τρίμηνο του 2021».

Ο Τραμπ,

σε συνέντευξη Τύπου, είπε ότι πίστευε ότι ένα εμβόλιο θα κυκλοφορήσει πολύ νωρίτερα. Είπε ότι κάλεσε τον Ρέντφιλντ μετά την κατάθεσή του για να τον ρωτήσει σχετικά και ότι ο Ρέντφιλντ φάνηκε να έχει μπερδευτεί από την ερώτηση.

«Νομίζω ότι έκανε λάθος όταν το είπε,» είπε ο Τραμπ για την κατάθεση του Ρέντφιλντ. «Δεν νομίζω ότι σημαίνει αυτό. Όταν το είπε, πιστεύω ότι ήταν μπερδεμένος»

Ο Τραμπ είπε ότι ένα εμβόλιο μπορεί να είναι διαθέσιμο μέσα σε λίγες εβδομάδες και ότι υπήρχε ένα σχέδιο να αρχίσει να διανέμεται ευρέως αμέσως μετά την έγκριση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων. Ο Τραμπ είναι πρόθυμος να σημειώσει πρόοδο σε ένα εμβόλιο πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Αρκετές εταιρείες βρίσκονται σε δοκιμές εμβολίου σε τελευταία φάση και έχουν εκφράσει αισιοδοξία, αλλά κανένα από τα εμβόλια δεν έχει ακόμη αποδειχθεί αποτελεσματικό και ασφαλές.

Η κριτική του Τραμπ στον διευθυντή της CDC για τη δήλωση για τη μάσκα

Keywords
Τυχαία Θέματα