Ο ΣΥΡΙΖΑ του μέλλοντος που ονειρεύεται ο Αλέξης Τσίπρας – Τα σχέδια και η επόμενη μέρα

Το πρώτο επεισόδιο προς τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ γράφτηκε με την «αναίμακτη» ολοκλήρωση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και την καθολική έγκριση που είχε η διακήρυξη – προσκλητήριο.

Διαφωνίες σαφώς και υπήρξαν με κυριότερη του Παναγιώτη Λάμπρου ωστόσο, το κείμενο της διακήρυξης πέρασε χωρίς κανένα κατά. Συνεπώς, το κόμμα περνά σε μία φάση «ανακωχής» χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να υπάρξουν στο μέλλον εσωκομματικές συγκρούσεις στον δρόμο προς το Συνέδριο.

Από το αποτέλεσμα των συνομιλιών με τους

συντρόφους του ο Αλέξης Τσίπρας έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος κάτι που αποτυπώθηκε και στην ομιλία του στο φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου έδειξε φανερά τον ΣΥΡΙΖΑ του μέλλοντος, το κόμμα που ο ίδιος ονειρεύεται.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ που ονειρευόμαστε δεν είναι τα κομματικά στελέχη, οι βουλευτές, οι τοπικοί άρχοντες. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ονειρευόμαστε δεν είναι ο Πρόεδρος του, δεν είμαι εγώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι άνθρωποι που τον στηρίζουν. Είναι ο κάθε νέος και η κάθε νέα που αποφασίζει να έχει αύριο σε αυτή τη χώρα. Είναι ο άνθρωπος της δουλειάς, ο άνεργος, ο άνθρωπος του πολιτισμού και των γραμμάτων, ο αυτοαπασχολούμενος και ο αγρότης, αυτός που επιχειρεί στην οικονομία με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα, ο επιστήμονας, ο τεχνίτης”.

Κλιματική αλλαγή

Εδώ και αρκετό καιρό φαινόταν η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ πως την οικολογία. Δεν ήταν καθόλου τυχαία η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην κλιματική αλλαγή. Η αλλαγή του ονόματος με ένα δεύτερο συνθετικό που να παραπέμπει στο “πράσινο μέλλον” της Κουμουνδούρου είναι πιθανή.

Στην νέα εποχή ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι μία παράταξη δημοκρατική, προοδευτική, ριζοσπαστική και οικολογική σημειώνοντας με νόημα πως «δεν μπορεί πια το κόκκινο να σταθεί χωρίς το πράσινο, ούτε το πράσινο να αντέξει χωρίς το κόκκινο».

Μέλη

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θέλει ένα κόμμα μαζικό. Προχτές, κατά την ομιλία του έδωσε το σήμα για να ξεκινήσει η καμπάνια εγγραφής νέων μελών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο προχτές εγγράφηκαν πάνω από 200 νέα μέλη στην νεολαία του κόμματος ενώ τα μέλη που έχουν εγγραφεί μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου υπερβαίνουν τις 5.500.

Να θυμίζει το 1981

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει ένα ανοιχτό, δημοκρατικό, αριστερό, οικολογικό κόμμα. Ένα κόμμα που θα έχει την μαζικότητα του 1981. Άλλωστε κάτι τέτοιο αναφέρεται στην διακήρυξη του κόμματος που εγκρίθηκε από την Κεντρική Επιτροπή.Βεβαίως, οι εποχές έχουν αλλάξει ενώ πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου δεν τρέφουν ψευδαισθήσεις.Η καμπάνια για εγγραφή νέων μελών, η δυναμική που έχει το κόμμα κρατώντας τα ποσοστά του πάνω από το 30% δημιουργούν νέες συνθήκες τις οποίες θέλει να εξαργυρώσει ο Αλέξης Τσίπρας.Μέσα στις επόμενες ημέρες θα καθοριστεί και το πρόγραμμα των πρώτων περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα. Διήμερη επίσκεψη σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη θα πραγματοποιήσει ο γραμματεάς του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα