Το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τα «κόκκινα» νησιά: Κλιμάκια και «μυστικοί» αστυνομικοί παντού (βίντεο)

Κάτι παραπάνω από εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι στα νησιά, ειδικά αυτά που είναι στο «κόκκινο», ενόψει του Σαββατοκύριακου αλλά και του νέου κύματος τουριστών που θα φτάσει στη χώρα. Θα γίνονται ακόμα και... έφοδοι «μυστικών» αστυνομικών με κάμερες σε βίλες-κλαμπ.

Ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο έχει διοργανώσει η Ελληνική Αστυνομία ενόψει του ερχόμενου Σαββατοκύριακου κατά το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί η τουριστική κίνηση στα νησιά και λόγω των αδειών του Αυγούστου.

Βλέπετε, μετά το «καμπανάκι» συμμόρφωσης σε οκτώ νησιά - όπως τονίστηκε στην ενημέρωση της Πέμπτης (29/07) - για την

τήρηση των μέτρων καθώς είναι οριακά τα επιδημιολογικά δεδομένα και η πίεση στο σύστημα υγείας, έρχονται πιο αυστηροί και εντατικοί έλεγχοι από ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικό. Την ίδια ώρα που αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ, ενώ υπάρχει ανησυχία για τον αριθμό των διασωληνωμένων και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Ήδη στα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας την Παρασκευή ήταν συγκεντρωμένο πλήθος τουριστών προκειμένου να αποβιβαστούν στα πλοία και να ξεκινήσουν τις διακοπές τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κατεχάκη αποφασίστηκαν τα εξής στο πλαίσιο της αποφυγής της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού και της μετάλλαξης «Δέλτα»:

γενικευμένοι και καθολικοί έλεγχοι σε 24ωρη βάση 730 δόκιμοι που βρίσκονται ήδη στα νησιά θα πραγματοποιούν ελέγχους 20μελή κλιμάκια θα επιτηρούν όλα τα νησιά «μυστικοί» αστυνομικοί, δηλαδή ακόμα και άνδρες της Ασφάλειας θα πραγματοποιούν ελέγχους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα πραγματοποιούνται πολύ αυστηροί έλεγχοι, επαναλαμβανόμενοι με περάσματα από τα ίδια μπαρ και… σοκάκια για αποτροπή όρθιων και συνωστισμού. Αρχικά θα γίνεται επίπληξη και μετά 2.000 ευρώ και «λουκέτο» επτά ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι σε Ίο και Πάρο υπήρξε ενίσχυση αστυνομικών από την Αθήνα. Τριάντα στο ένα και άλλοι 30 στο άλλο ενώ θα υπάρχουν 20μελή κλιμάκια αστυνομικών στα υπόλοιπα 6 «κόκκινα» νησιά.

Όπως αναφέρθηκε στον «ΣΚΑΙ», 730 δόκιμοι αστυφύλακες θα διανεμηθούν στα επίφοβα νησιά για τον ίδιο λόγο ενώ «μυστικοί» αστυνομικοί με κάμερες θα μπαίνουν σε βίλες και κλαμπ. Στο ίδιο πλαίσιο γίνεται «σκανάρισμα» στα social media για καλέσματα σε πάρτι και συγκεντρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ιδιαίτερες... δεξιότητες έχουν αναπτύξει οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου για να μπορούν να ανακαλύπτουν κορονοπάρτι στο νησί, στο οποίο είχαν επιβληθεί έκτακτα μέτρα.

Πρόστιμα έως και 50.000 ευρώ τα προηγούμενα 24ωρα

Εν τω μεταξύ, τα προηγούμενα 24ωρα έγιναν 4 συλλήψεις και 54 παραβάσεις… όρθιων σε νυχτερινά καταστήματα. Έπεσαν, πρόστιμα έως και 50.000 ευρώ.

Πιο αναλυτικά:

Χουλάκια Μυκόνου: Τα ξημερώματα έγινε η 1η εισβολή σε κορωνοπάρτι, ευνοούσε το γεγονός ότι ήταν ένα συγκρότημα με 5 βίλες, σε μία από τις οποίες γινόταν πάρτι με 80 άτομα και οι αστυνομικοί μπήκαν στον κοινόχρηστο χώρο και επέβαλαν πρόστιμο 50.000 ευρώ στον Αμερικανό διοργανωτή. Μάλιστα κατέγραψαν με κάμερες το τι συνέβαινε.

Γομοστό Αχαΐας: Σε γάμο σε οικόπεδο με παρουσία 200 ατόμων, επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη και εκμισθωτή του (οικοπέδου).

Φαληράκι Ρόδου: Υπήρξε πρόστιμο 2.000 ευρώ για όρθιους πελάτες και 7 ημέρες κλείσιμο.

Σέριφος: Πρόστιμα επιβλήθηκαν σε 9 καταστήματα (ζαχαροπλαστείο-3 καφέ-3 καφενεία-2 εστιατόρια) για αποστάσεις και έλλειψη απολυμαντικών υγρών.

Πρόστιμα των 2.000 ευρώ και 7ημερο κλείσιμο «έπεσαν» σε Χώρα Νάξου, Μέτσοβο, Ηράκλειο Κρήτης.

Εκτινάχθηκαν τα κρούσματα στη Ρόδο, τι γίνεται με τα νησιά που προειδοποίησε ο Χαρδαλιάς

Την ίδια ώρα, τον τριψήφιο έφτασε ο αριθμός κρουσμάτων στη Ρόδο, με βάση τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, την ώρα που αυξήθηκαν και οι διασωληνωμένοι. Δείτε ποια είναι η κατάσταση στα άλλα 7 νησιά που προειδοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αρκετά λιγότερα από τα μισά του συνόλου των κρουσμάτων καταγράφει και σήμερα η Αττική. Συγκεκριμένα από τα 2.845, η Αττική κατέγραψε μόλις τα 948.

Η κατανομή των948 κρουσμάτων στην Αττική:

Κεντρικός Τομέας Αθήνας 204 Δυτικός Τομέας Αθήνας 165 Βόρειος Τομέας Αθήνας 150 Πειραιάς 137 Νότιος Τομέας Αθήνας 120 Ανατολική Αττική 118 Δυτική Αττική 35 Νήσων 19

Αντίθετα υψηλά παραμένουν τα νούμερα των κρουσμάτων σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη που κατέγραψαν την Παρασκευή ακριβώς τον ίδιο αριθμό κρουσμάτων. Από 319 η κάθε μια.

Η κατανομή των 319 κρουσμάτων στην Κρήτη:

Κρήτη 319 Ηράκλειο 131 Χανιά 112 Ρέθυμνο 59 Λασίθι 19

Όσο για τα 9 νησιά που προειδοποίησε την Πέμπτη, ο Νίκος Χαρδαλιάς, η Ρόδος παρουσιάζει... limit up κρουσμάτων με 104. Η Περιφερειακή Ενότητα Θήρας που περιλαμβάνει τόσο τη Σαντορίνη όσο και την Ίο, καταγράφει 25,η Μύκονος 17, η Πάρος 19, η Ζάκυνθος 19, η Λευκάδα 9 και η Τήνος 3.

Τα οκτώ νησιά που είναι ένα βήμα πριν το lockdown και την απαγόρευση κυκλοφορίας

Ο κορονοϊός πάει στα... νησιά της χώρας μας, με κάποιες περιοχές να βρίσκονται ένα βήμα πριν από την επιβολή περιοριστικών μέτρων όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, παραμένει ο κίνδυνος για την επιβολή έξτρα μέτρων στη Μύκονο και την Ίο, όπως ανέφερε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ ανησυχία υπάρχει και για την Ζάκυνθο, την Τήνο, την Λευκάδα, τη Σαντορίνη, την Πάρο και την Ρόδο.

Εφόσον κριθεί απαραίτητο, τα μέτρα που θα επιβληθούν θα είναι τα ίδια με αυτά που επιβλήθηκαν προ 15ημέρου στην Μύκονο, δηλαδή η απαγόρευση κυκλοφορίας 01:00 - 06:00, ενώ θα απαγορευτεί η μουσική σε όλα τα μαγαζιά των νησιών αυτών και όλα τα μαγαζιά θα σερβίρουν μόνο καθήμενους πελάτες.

Οι αποφάσεις για τα μέτρα που θα παρθούν θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα στα νησιά αυτά, αλλά και σε άλλες περιοχές που μπορεί μία ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων να δημιουργήσει ανησυχία για τη διασπορά του ιού.

{https://www.youtube.com/watch?v=Bhaai2idiUI}

Keywords
Τυχαία Θέματα