Δάκρυα χαράς για τον Στέφανο Ντούσκο - Η επικοινωνία με τη μητέρα του στα Ιωάννινα (βίντεο)

Υποκλίνονται όλοι στον «χρυσό» Ολυμπιονίκη στην κωπηλασία, Στέφανο Ντούσκο, μάθημα ζωής η ιστορία του και τα λόγια του, τι είπε στον «αέρα» με τη μητέρα τους, επικοινωνία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον σπουδαίο αθλητή. Θερμή υποδοχή στο Ολυμπιακό Χωριό.

Ο Στέφανος Ντούσκος έδωσε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

του Τόκιο και αυτό ήταν, μάλιστα, χρυσό στο απλό σκιφ στην κωπηλασία. Με την ιστορία και τα λόγια του να αποτελούν μάθημα ζωής, αφού βρέθηκε κοντά στο να τα παρατήσει όλα, αλλά δεν το έβαλε κάτω και τελικά δικαιώθηκε...

Όλοι υποκλίνονται, οι γονείς του οι φίλοι του δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους στα Ιωάννινα, και αυτό φάνηκε, όταν ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης ήρθε... τετ-α-τετ με τη μητέρα του στον τηλεοπτικό «αέρα».

Ο Στέφανος Ντούσκος δέχτηκε τα συγχαρητήρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευετική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τους υπόλοιπους πολικρούς αρχηγούς. Ο πρωθυπουργός με βάση ρεπορτάζ της «ΕΡΤ» είχε επικοινωνία με τον σπουδαίο αθλητή.

«Εδώ στο Τόκιο κυριαρχεί μεγάλη χαρά μεταξύ των Ελλήνων καθώς ένα παιδί από την ελληνική περιφέρεια, ο Στέφανος Ντούσκος, κατάφερε με τσαγανό και στοχοπροσήλωση να πάρει χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Την ανωτάτη διάκριση! Στο Ολυμπιακό χωριό οι Έλληνες αθλητές υποδέχτηκαν το Στέφανο με χειροκροτήματα κι έγινε και μια μικρή τελετή προς τιμήν του.

Με τον χρυσό Ολυμπιονίκη επικοινώνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με βιντεοκλήση κι εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια. Ο Στέφανος έφτασε ως εδώ με απίστευτες θυσίες, έτρωγε τσίχλες και παγάκια για να ξεγελάσει την πείνα του και να μην βάλει βάρος. Πόσο δύσκολο αυτό για ένα νέο που γυμνάζεται με ύψος 1,87. Υπήρχαν απογοητεύσεις σε αυτή την δεκάχρονη πορεία -είχε ξεκινήσει από τον στίβο-αλλα συνέχιζε με πείσμα, αθόρυβα τη δουλειά. Ο Ηπειρώτης χρυσός Ολυμπιονίκης είναι φοιτητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων. Ο Στέφανος παρά την κούραση του όλη την ήμερα σήμερα απαντούσε σε δημοσιογράφους από όλη την Ελλάδα», αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Yπερήφανη για την τεράστια επιτυχία του η μητέρα του Έλληνα χρυσού Ολυμπιονίκη – Η… συνύπαρξη των δυο στον τηλεοπτικό «αέρα»

Η Μαρία Ντούσκου δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της για τη «χρυσή» επιτυχία του Στέφανου στο μονό σκιφ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του «Alpha» και του «Stαr», η μητέρα του χρυσού μας Ολυμπιονίκη περιέγραψε το πως βίωσε τον τελικό του γιου της, ενώ… δέχθηκε μια μεγάλη έκπληξη, αφού υπήρξε σύνδεση με το Τόκιο. Έτσι, κατάφερε να συνομιλήσει με τον Στέφανο Ντούσκο

«Στέφανε, τι κάνεις παιδί μου, που είσαι; Πως αισθάνεσαι; Μας έχεις τρελάνει», ήταν τα πρώτα της λόγια προς τον γιο της.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, δεν έχω λόγια. Χαίρομαι πάρα πολύ που έφερα αυτό το μετάλλιο. Πιστεύω να τους έκανα όλους υπερήφανους σήμερα», ανέφερε ο Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος αφιέρωσε στη συνέχεια το μετάλλιο στους γονείς του αλλά και στον προπονητή του.

Αφού μίλησε για την απαιτητική ζωή -με στερήσεις- που πρέπει να κάνει ένας αθλητής, η κ. Μαρία Ντούσκου τόνισε πως έκλαιγε από υπερηφάνεια, τη στιγμή που άκουσε τον εθνικό ύμνο, λόγω της επιτυχίας του γιου της.

Συγκίνηση και περηφάνια στα Γιάννινα για τον άθλο του Στέφανου Ντούσκου

Την ίδια ώρα το «Mega» ταξίδεψε μέχρι τα Ιωάννινα για να συναντήσει τους γονείς του χρυσού ολυμπιονίκη, οι οποίοι περιγράφουν όσα ένιωσαν κατά τη διάρκεια της τρομερής του προσπάθειας. Οι κόποι μια ολόκληρης ζωής επιβραβεύτηκαν δηλώνει η μητέρα του πρωταθλητή ενώ ο πατέρας του και η αδελφή του ξεχειλίζουν όπως είναι φυσικό από περηφάνεια.

«Ακόμη πετάω είμαι πολύ χαρούμενη είναι τρομερό»…

Φανερά συγκινημένη για την επιτυχία του γιου της, η Μαρία Ντούσκου η μητέρα του 24χρονου χρυσού ολυμπιονίκη η αλλιώς του «Χάμιλτον της κωπηλασίας» Στέφανου Ντούσκου μίλησε στο «Mega» για τις στιγμές αγωνίας λίγο πριν την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

«Όσο πλησίαζε και είχε μπει εκεί στα κόκκινα μπαλάκια και πήγαινε για τον τελικό λέγαμε θα πάρει το χρυσό είχαμε μείνει άναυδοι είμασταν έκπληκτοι λέγαμε θα πάρει κάποιο μετάλλιο αλλά το χρυσό;. Ακόμη πετάω είμαι πολύ χαρούμενη είναι τρομερό», υπογράμμισε.

Οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής επιβραβευτήκαν…

«Όλη η προσπάθεια και η δική μας και του παιδιού όλα αυτά τα 10 χρόνια που αγωνίζεται είναι εδώ μαζεμένα να τα βλέπουμε! Αυτό που έλειπε και είναι το αποκορύφωνα αυτό που πήρε σήμερα και θα μπει στην καλύτερη θέση», ανέφερε η κυρία Μαρία Ντούσκου.

Δικαιωμένος και ο πατέρας του 24χρονου Στέφανου… Βασίλης Ντούσκος ήταν δίπλα του από την πρώτη προπόνηση.. μαζί του στις χαρές και στις απογοητεύσεις.

«Πάρα πολύ χαρούμενος … ανέλπιστο βέβαιο πολύ δυνατή οι συμμετοχή με ένα πάρα πολύ ωραίο μετάλλιο.. δύσκολη κούρσα από την αρχή… το πάλεψε, δοκίμασε βρέθηκε ανάμεσα μέχρι να πάει στα 1.700… μετά το πίστεψε πολύ», σημείωσε.

Τα πρώτα λόγια που είπε η αδερφή του στον Στέφανο λίγο μετά τον θρίαμβο συγκινούν… «Του είπα πολλά συγχαρητήρια δεν το πιστεύαμε δεν μπορούσαμε να το συνειδητοποιούσαμε νοιώθω πολύ υπερήφανη. Είναι πολύ δύσκολο άθλημα θέλει επιμονή να αντέξεις κλπ».

Εδώ στο Ναυτικό όμιλο Ιωαννίνων… τα πρώτα βήματα στην κωπηλασία…τον περιμένουν σε λίγα 24ωρα να τον συγχαρούν. «Πιστεύω Δεν είναι τίποτα τυχαίο είναι συνέργεια πολλών πραγμάτων και φυσικά η στήριξη των γονιών του της οικογένειας του που κατάφερε ο Στέφανος ο Ντούσκος ένα παιδί με ήθος με αξιοπρέπεια αλλά αγωνιστής που ότι βάζει στόχο το καταφέρνει», ανέφερε η κυρία Μάρθα Παλαιοπάνου, Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων.

Στα Ιωάννινα τη γενέτειρα του… φίλοι, συγγενείς συναθλητές περιμένουν τον δικό τους Στέφανο να γυρίσει.. του επιφυλάσσουν μια μεγάλη αγκαλιά μια μεγάλη υποδοχή!

Ο 24χρόνος Στέφανος Ντούσκος έγινε πρότυπο για όσους αγωνίζονται και δεν εγκαταλείπουν τα όνειρα τους!

(πληροφορίες από ΕΡΤ, Aplha, Mega)

Keywords
Τυχαία Θέματα