Την Τετάρτη η προεκλογική εκδήλωση του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Γιώργου Ντούρου στο Ηράκλειο

Με μία εκδήλωση όπου θα παρουσιάσει τις θέσεις του για τις ανάγκες του βόρειου τομέα της περιφέρειας Αττικής και τις απαραίτητες υποστηρικτικές δομές για τους νέους ανθρώπους κορυφώνει την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» Γιώργος Ντούρος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαίου 2019 ωρα 18.00 στον χώρο του πολιτιστικού πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» του δήμου Ηρακλείου Αττικής (Κουντουριώτου 18 Α κ΄Νεότητος)

Ο Γιώργος

Ντούρος σε άρθρο του για την συμμετοχή των νέων στα κοινά και την γενικότερη στάση τους στην πολιτική εξηγεί με άρθρο του τα αίτια αλλά και τον ρόλο της περιφέρειας στο πρόβλημα αυτό.

Μία δυστυχώς γενική παραδοχή που αφορά την εποχή μας είναι η αποστροφή,κυρίως των νέων,για συμμετοχή στα κοινά. Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την αποκάλυψη της δράσης πολιτικών προσώπων που διασπάθισαν δημόσιο χρήμαισχυροποίησαν το κλίμα γενικευμένης άρνησης για ενεργό συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες, όπως είναι οι εκλογές τόσο σε εθνικό, όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Νερό στο μύλο της άρνησης έριξαν τοξικές δυνάμεις που έδραξαν την ευκαιρία και δημιούργησαν ένα, σε αρκετές περιπτώσεις, επικίνδυνο για την ίδια τη δημοκρατία και τους θεσμούς της κλίμα. Πρόκειται για τις δυνάμεις και τα «εργαλεία» τους που χρησιμοποίησαν τα συναισθήματα -και όχι την λογική- της κοινωνίας προκειμένου να αποκτήσουν λόγο και ύπαρξη. Βέβαια, το φαινόμενο αυτό δεν το συναντά κανείς μόνο στην πατρίδα μας. Ολόκληρη η Ευρώπη πλήττεται εξαιτίας λανθασμένων πολιτικών που οδήγησαν τους λαούς στην επικίνδυνη αυτή ατραπό. Μια ατραπό που ευνοεί συγκεκριμένα συμφέροντα και βαθύτατα αντιδημοκρατικές δυνάμεις. Είναι τα συμφέροντα εκείνα που νέμονται την αντίδραση των λαών ότανοι ώρες εργασίας των πολιτών αυξάνονται αλλά η κάλυψη των καθημερινών υποχρεώσεων γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Την ανάγκη για τερματισμό αυτής της καταστροφικής πορείας μας την υπενθυμίζει, εκτός των άλλων και η ίδια η ιστορία μας. Αν ανατρέξει κανείς σε αυτή θα διαπιστώσει ότι ο διχασμός υπήρξε πάντα χαρακτηριστικό μας. Υπάρχουν πάρα πολλά ιστορικά παραδείγματα που η διαφωνία σε ένα ζήτημα κατέληγε στον διαχωρισμό «ή εμείς ή αυτοί». Έτσι, εκκολάπτεται μια μορφή μισαλλοδοξίας η οποία, χωρίς περιστροφές, αποτελούσε ανέκαθεν πρόσφορο έδαφος για τον φασισμό.

Σε κάθε περίπτωση οι διαπιστώσεις από μόνες τους δεν μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση. Πέρα από το προφανές, την απαξίωση δηλαδή του τοξικού πολιτικού λόγου, υπάρχει και κάτι ακόμα που πρέπει να γίνει: Η επαναφορά του αισθήματος της ασφάλειας στους πολίτες. Όταν ο επιχειρηματίας γνωρίζει ότι μπορεί να έχει άμεσα πρόσβαση σε ρευστότητα, ο εργαζόμενος γνωρίζει ότι οι αρχές τον προστατεύουν από οποιαδήποτε αυθαιρεσία εκ μέρους του εργοδότη, ο άνεργος δεν φοβάται το ενδεχόμενο της μακροχρόνιας ανεργίας και όταν ο συνταξιούχος ξέρει πως το κράτος θα μεριμνήσει για τα καθημερινά του προβλήματα• τότε το κλίμα διχασμού και η μαζική προσφυγή σε λαϊκίστικές δυνάμεις εξασθενούν.

Ο ρόλος που μπορείνα διαδραματίσει η περιφέρεια είναι εξίσου σημαντικός με αυτόν του κεντρικού κράτους. Η περιφέρεια είναι ο φορέας που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι νοσοκομειακές και σχολικές υποδομές, η προστασία του πρασίνου, τα επιμορφωτικά προγράμματα για τους μακροχρόνια ανέργους, τα προγράμματα ένταξης ευπαθών ομάδων και άλλα πολλά που δεν χρειάζεται να απαριθμήσουμε, αποτελούν πεδίο δράσης για την περιφέρεια.

Πέραν όμως της συστηματικής, δίκαιης και αποτελεσματικής αξιοποίησης των υφιστάμενων αρμοδιοτήτων, η Περιφέρεια Αττικής μπορεί και πρέπει να διευρύνει τις δράσεις της προς όφελος των πολιτών της.
Είμαστε η περιφέρεια με τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδας και ταυτόχρονα η περιφέρεια με την μεγαλύτερη εκροή φοιτητών προς πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ένας από τους λόγους για τους οποίους αποφάσισα να ζητήσω την ψήφο των πολιτών της Αττικής είναι η αξιοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «investEU». Το εν λόγω πρόγραμμαθα διαθέσει συνολικά 11,25 δις στην έρευνα. Αυτά τα χρήματα θα πρέπει να κατευθυνθούν προς τους τομείς που αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη εκροή διδακτορικών φοιτητών προς το εξωτερικό.Αν θέλουμε καινοτόμες επιχειρήσεις και κράτος, η παραμονή των ερευνητών στην χώρα μας θα πρέπει να αποτελέσειπροτεραιότητα
Ένα άλλο σκέλος του προγράμματος «investEU» είναι η διάθεση άλλων 11,25 δις για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι ενώ ως λαός έχουμε εμπειρίαστον τουρισμό, η τουριστική ανάπτυξη περιορίζεται μόνο στο κέντρο της Αθήνας. Στόχος μας θα πρέπει να είναι όχι μόνο η ανάδειξη του πολιτιστικού και θρησκευτικού πλούτου της βόρειας Αττικής αλλά καιμια κατανομή των χρημάτων του προγράμματος τέτοια, ώστε να δημιουργηθεί μια «μικρή βιομηχανία» γύρω από αυτούς τους προορισμούς.

Η παράταξή μας και ο Γιάννης Σγουρός έχει αποδείξει ότι μπορεί να παράξει έργο προς όφελος των πολιτών, έργο πραγματικό και μετρήσιμο. Αυτό το μαρτυρούν άλλωστε τα πάνω από 1200 έργα υποδομών και τα υψηλά ποσοστά απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων, που συνέβαλαν καθοριστικά στη μείωση της ανεργίας κατά 100.000 θέσεις τα έτη 2010-2014.

Η επαγγελματική μου δραστηριότητα ως τραπεζικό στέλεχος και σύμβουλος επενδύσεων αφενόςμε έχει βοηθήσει να αναγνωρίζω τα επενδυτικά κενά της Αττικής και αφετέρου με έχει εφοδιάσει με τα εργαλεία για την πρακτική εφαρμογή των προτάσεων μου. Ταυτόχρονα, οι σπουδές μου και η διαρκής ενασχόλησή μου με τα κοινά με έχουν βοηθήσει να βλέπω «εκ των έσω» τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γενιά μου. Στο πλαίσιο αυτό ζητώ τη στήριξη σας για να δώσω τις προαναφερθείσες μάχες μέσα στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο. Με όρεξη για έργο καισταθερό οραματισμό μπορούμε να βάλουμε την περιφέρεια στις ράγες που θα εξασφαλίσουν στους πολίτες της Αττικής την σταθερότητα και την ασφάλεια που επιζητούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα