Θρίλερ με τα βίντεο της Interstar για το δυστύχημα των Τεμπών
Για πρώτη φορά από την πλευρά συγγενών, στις 29 Μαρτίου 2023, κατατέθηκε αίτημα από δικηγόρο και συγγενή θύματος των Τεμπών για την κατάσχεση του βιντεοληπτικού υλικού και από τον σταθμό της Θεσσαλονίκης και μάλιστα και από το μηχανοστάσιο των εμπορικών αμαξοστοιχιών.
Στην μεγάλη υπόθεση των Τεμπών, το βιντεοληπτικό υλικό των σταθμών από Λάρισα και μέχρι Θεσσαλονίκη,
Όλα αυτά, παρότι ο Άγγλος πραγματογνώμονας, υπεύθυνος της κατασκευάστριας εταιρίας που κατασκεύασε τα καταγραφικά των σταθμών είχε απαντήσει στον εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση ότι το υλικό δεν σβήνεται αυτόματα στις 15 ημέρες αλλά διατηρείται μέχρι να γεμίσει ο αντίστοιχος σκληρός δίσκος (από 21 έως και 53 ημέρες). Άρα, δημιουργούνται απορίες για το αν την ημέρα που ζητήθηκε το υλικό, υπήρχε ακόμα κανονικά καταγεγραμμένο στον δίσκο και δεν είχε διαγραφεί ακόμα.
Αίτημα από δικαστικό πραγματογνώμοναΣυγκεκριμένα, στην δικογραφία υπάρχει αίτημα του ενός εκ των δύο δικαστικών πραγματογνωμόνων της υπόθεσης προς την Ιντερστάρ με ημερομηνία 16 Μαρτίου 2023, με το οποίο ζητά από την εταιρία φύλαξης να αποστείλει βιντεοληπτικό υλικό από τις 28 Φεβρουαρίου 2023 από τις 10 έως τις 12 το βράδυ από τους σταθμούς Λάρισας και Νέων Πόρων. Η εταιρία επικαλείται την απουσία εγγράφου διορισμού του ως πραγματογνώμονα οπότε απαντά αρνητικά.
Όταν τελικά αποστέλλει ο πραγματογνώμονας το σχετικό έγγραφο ορισμού του η εταιρία απάντησε στις 20 Μαρτίου 2023 ότι για τους Νέους Πόρους δεν διατηρήθηκε το υλικό διότι δεν υπήρχε σχετικό αίτημα παράτασης διατήρησής του.
Ωστόσο, στην δικογραφία και στην πραγματογνωμοσύνη του Mark Cooniy, από την πλευρά της κατασκευάστριας εταιρίας των σκληρών δίσκων, γίνεται αναφορά σε δύο σκληρούς δίσκους από τον σταθμό των Νέων Πόρων και συγκεκριμένα στον 382062, για τον οποίο αναφέρει ότι διατηρεί αρχεία για 23 ημέρες και στον 382065 ο οποίος διατηρεί αρχεία για 22 ημέρες.
Για την δίκη της 11ης Ιουνίου έχουν ήδη πολλοί δικηγόροι συγγενών θυμάτων δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Οι κατηγορίες, για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ιντερστάρ είναι υπεξαγωγή κατ’ εξακολούθηση και απείθεια, για τον νυν διευθύνοντα
Έγγραφα κατάσχεσηςΗ τακτική ανακρίτρια που είχε αρχικώς αναλάβει την υπόθεση είχε ζητήσει από τον ΟΣΕ την κατάσχεση εγγράφων και ηχητικού υλικού. Στις 14 Μαρτίου 2023 οπότε και η υπόθεση ανατέθηκε στον εφέτη ανακριτή, με έγγραφό του είχε ζητήσει την κατάσχεση ψηφιακού υλικού από τον ΟΣΕ. Ανακριτικές πηγές αναφέρουν ότι δεν έγινε αντιληπτό ότι ζητείται η κατάσχεση και βίντεο, οπότε αστυνομικοί με εντολή του ανακριτή μετέβησαν στα κεντρικά του ΟΣΕ στην Αθήνα και κατέσχεσαν σκληρό δίσκο με τις συνομιλίες σταθμαρχών και μηχανοδηγών και το καταγραφικό με τα ίδια ηχητικά από τον ΟΣΕ της Λάρισας.
Για πρώτη φορά από την πλευρά συγγενών, στις 29 Μαρτίου 2023 κατατέθηκε αίτημα από δικηγόρο και συγγενή θύματος των Τεμπών για την κατάσχεση του βιντεοληπτικού υλικού και από τον σταθμό της Θεσσαλονίκης και μάλιστα και από το μηχανοστάσιο των εμπορικών αμαξοστοιχιών. Αρκετούς μήνες μετά την προαναφερόμενη ημερομηνία ο ΟΣΕ, διά της εταιρίας φύλαξης (Ιντερστάρ) και αφού είχε απαντήσει ότι στις κάμερες των σταθμών γινόταν επανεγγραφές απέστειλε 15 σκληρούς δίσκους από τις κάμερες. Οι δίσκοι στάλθηκαν στα εγκληματολογικά της ΔΕΕ προκειμένου να ανακτηθεί το υλικό από την ημερομηνία του δυστυχήματος, η υπηρεσία απάντησε ότι δεν είναι δυνατή η ανάκτηση, οπότε εστάλησαν στην Αγγλία στον υπεύθυνο της κατασκευάστριας εταιρίας των σκληρών δίσκων, Mark Cooniy, ο οποίος ορίστηκε από τον εφέτη ανακριτή πραγματογνώμονας. Στην πραγματογνωμοσύνη του ο Άγγλος σημειώνει ότι δεν υπήρχε κανένα σύστημα διαγραφής του υλικού στις 15 μέρες, αλλά αντιθέτως παρέμενε στον δίσκο και αυτό συνέβαινε για πάνω από 20 ημέρες. Να σημειωθεί ότι ο 15ος σκληρός δίσκος ήταν σπασμένος, οπότε ο Άγγλος πραγματογνώμονας απεκατέστησε τα αρχεία του και επέστρεψε τους σκληρούς δίσκους στη ΔΕΕ για ανάκτηση υλικού, το οποίο δεν έγινε ποτέ.
Στις 11 Ιουνίου ξεκινά στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας η δίκη με κατηγορούμενους τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας φύλαξης του ΟΣΕ (ΙΝΤΕΡΣΤΑΡ), τον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ και το νυν διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού για την διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού από τον σταθμό των εμπορικών αμαξοστοιχιών της Θεσσαλονίκης καθώς και των σταθμών από τη Λάρισα έως τη Θεσσαλονίκη για τα επιβατικά τρένα.
#ΤΕΜΠΗ #ΒΙΝΤΕΟ #ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ #INTERSTAR- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ευθύμιος Λέκκας στο ΕΡΤNews: Περίεργη η σεισμική δραστηριότητα στο Άγιο Όρος – Τις επόμενες ώρες θα ξέρουμε τι συμβαίνει
- Βούλα: Σύγκρουση ταχύπλοου σε βράχια - Δύο τραυματίες
- Σεισμός στο Άγιον Όρος: Ένας τραυματισμός και ζημιές στη Μονή Σίμωνος Πέτρας – Τι λένε οι σεισμολόγοι
- Βασίλης Μπισμπίκης: «Συνεχίζω να μην προσέχω την υγεία μου μετά το διπλό έμφραγμα, έχω την αυτοκαταστροφή μέσα μου»
- Εκπομπή από το παρελθόν επιστρέφει στον ΑΝΤ1...
- Θανατηφόρο τροχαίο στον Άλιμο: Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. από το βιντεοληπτικό υλικό
- Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Κινδυνεύουν με τιμωρία οι Φουρνιέ και Ναν
- Σεισμός τώρα στη Χαλκιδική: 5,3 Ρίχτερ ταρακούνησαν τη Βόρεια Ελλάδα
- Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος - Σε μικρή απόσταση από τις Καρυές το επίκεντρο
- Σοκ στον Ολυμπιακό: Εκτός για 1 χρόνο ο Φαλ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dikaiologitika
- Ρόδος: Νέα σύλληψη για τη δολοφονία του 75χρονου Γιώργου Καριώτη - Εμπλέκεται και δεύτερος άνδρας
- Θρίλερ στη θάλασσα: Διάσωση 50 επιβαινόντων λέμβου κοντά στη Γαύδο
- Τρίκαλα: Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους
- Στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ο Κυριάκος
- Αγίου Πνεύματος 2025: Κυκλοφοριακό χάος με 99.000 οχήματα - Μποτιλιάρισμα σε Αττική Οδό και Κηφισό
- Θρίλερ με τα βίντεο της Interstar για το δυστύχημα των Τεμπών
- Πανελλήνιες 2025: Μαθητής προσπάθησε να αντιγράψει με «σημειώσεις» στο σώμα του - Μηδενίστηκε το γραπτό του
- Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν απάντησε στον Λεπενιώτη - «Δεν πρόκειται να σε προειδοποιήσω ξανά για αυτό»
- Παραλία Βούλας: Ταχύπλοο συγκρούστηκε στα βράχια - Στο νοσοκομείο οι τραυματίες
- Γιάννης Μπέζος: Έχω αρνηθεί δουλειές, θεώρησα «αστείο» το να δουλέψω με αυτές τις αποδοχές

- Τελευταία Νέα Dikaiologitika
- Θρίλερ με τα βίντεο της Interstar για το δυστύχημα των Τεμπών
- Γιάννης Μπέζος: Έχω αρνηθεί δουλειές, θεώρησα «αστείο» το να δουλέψω με αυτές τις αποδοχές
- Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν απάντησε στον Λεπενιώτη - «Δεν πρόκειται να σε προειδοποιήσω ξανά για αυτό»
- Παραλία Βούλας: Ταχύπλοο συγκρούστηκε στα βράχια - Στο νοσοκομείο οι τραυματίες
- Ανάποδη πορεία οχήματος στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης - Το ακινητοποίησε η Τροχαία
- Τρίκαλα: Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους
- Στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ο Κυριάκος
- Θρίλερ στη θάλασσα: Διάσωση 50 επιβαινόντων λέμβου κοντά στη Γαύδο
- Ρόδος: Νέα σύλληψη για τη δολοφονία του 75χρονου Γιώργου Καριώτη - Εμπλέκεται και δεύτερος άνδρας
- Πανελλήνιες 2025: Μαθητής προσπάθησε να αντιγράψει με «σημειώσεις» στο σώμα του - Μηδενίστηκε το γραπτό του
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Νέες αποκαλύψεις για τη σκευωρία Novartis: Ψέμα η δήθεν έρευνα στις ΗΠΑ
- Γερμανία: Σκάνδαλο με τις μάσκες της πανδημίας – Η «χαμένη» έκθεση που καίει τον Γενς Σπαν
- Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Μεσσηνία: Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στην περιοχή
- Ευθύμιος Λέκκας στο ΕΡΤNews: Περίεργη η σεισμική δραστηριότητα στο Άγιο Όρος – Τις επόμενες ώρες θα ξέρουμε τι συμβαίνει
- Σοκ στον Ολυμπιακό: Εκτός για 1 χρόνο ο Φαλ
- Ηράκλειο : Συνελήφθη 21χρονος αρχαιοκάπηλος
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Μάνα και γιος βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το τραγικό περιστατικό στο Τζάνειο, δείγμα της διάλυσης στο δημόσιο σύστημα Υγείας με ευθύνη της ΝΔ
- «Κοντά στο 1,7 εκατ. ευρώ το συμβόλαιο του Νίκολιτς στην ΑΕΚ»
- Κυβέρνηση: Πού θα εστιάσει το πακέτο της ΔΕΘ – Ποιοι θα είναι οι ευνοημένοι