Ρόδος: Νέα σύλληψη για τη δολοφονία του 75χρονου Γιώργου Καριώτη - Εμπλέκεται και δεύτερος άνδρας

Η νέα τροπή στην υπόθεση ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2024, όταν μια 47χρονη γυναίκα προσέφυγε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, υποστηρίζοντας ότι ο δολοφόνος δεν ήταν ο γιος του Καριώτη, αλλά ένας 41χρονος άνδρας.

Επανέρχεται στο προσκήνιο η υπόθεση της δολοφονίας του 75χρονου Γιώργου Καριώτη στη Ρόδο, για την οποία έχει ήδη καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ο γιος του. Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 41χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται

να συμμετείχε ως συνεργός στην ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε τον Ιούνιο του 2022.

Η σύλληψη του νέου υπόπτου για τη δολοφονία του Γιώργου Καριώτη στη Ρόδο

Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, ο 41χρονος συνελήφθη την Παρασκευή, ύστερα από πολύμηνη και εκτεταμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων της Ρόδου. Η δικογραφία σχηματίστηκε βάσει επιστημονικών ευρημάτων και καταθέσεων μαρτύρων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ίχνη DNA του συλληφθέντα βρέθηκαν σε πετσέτα και στον βρόχο που χρησιμοποιήθηκε για την τέλεση του εγκλήματος.

Ο γιος του θύματος, Ευάγγελος Κουλιανός, είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2023 και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Ο ίδιος από την αρχή αρνείται την ενοχή του και σε συνέντευξή του μέσα από τις φυλακές το 2024 υποστήριξε ότι καταδικάστηκε άδικα, ενώ είχε προσπαθήσει να υποδείξει τον πραγματικό δράστη.

Η μαρτυρία-κλειδί που άνοιξε την υπόθεση

Η νέα τροπή στην υπόθεση ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2024, όταν μια 47χρονη γυναίκα προσέφυγε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, υποστηρίζοντας ότι ο δολοφόνος δεν ήταν ο γιος του Καριώτη, αλλά ένας 41χρονος άνδρας, με τον οποίο διατηρούσε προσωπική σχέση -πρόκειται για το άτομο που συνελήφθη.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο 41χρονος της ομολόγησε τον Αύγουστο του 2024 ότι εκείνος σκότωσε τον Καριώτη, εισβάλλοντας στο σπίτι του με τη βοήθεια μιας τοξικοεξαρτημένης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη. Περιέγραψε μάλιστα με λεπτομέρειες τη σκηνή της δολοφονίας, αναφέροντας πως έπνιξε το θύμα με πετσέτα και μάλλινα γάντια, ώστε να μην αφήσει αποτυπώματα.

Η ίδια ισχυρίστηκε επίσης ότι ο δράστης αφαίρεσε 30.000 ευρώ από την οικία του 75χρονου και στη συνέχεια δολοφόνησε και τη γυναίκα συνεργό του, πετώντας τη στη θάλασσα με πέτρα δεμένη στον λαιμό, για να μη βρεθεί το πτώμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την έρευνα, η 47χρονη και ο 41χρονος είναι κατηγορούμενοι και σε άλλη υπόθεση, που αφορά κλοπή από σπίτι στο οποίο εκείνη εργαζόταν ως οικιακή βοηθός.

Η Εισαγγελία καλείται τώρα να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα, προκειμένου να αποφασίσει αν θα υπάρξει επανεξέταση της υπόθεσης ή άσκηση νέων διώξεων. Η σύλληψη του 41χρονου δημιουργεί ερωτήματα για την αρχική απόδοση ευθυνών και ενδεχομένως ανοίγει τον δρόμο για επαναξιολόγηση της ενοχής του ήδη καταδικασμένου Κουλιανού.

#ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ #ΡΟΔΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρόδος, 75χρονου Γιώργου Καριώτη - Εμπλέκεται,rodos, 75chronou giorgou karioti - ebleketai