Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή έξι μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι υπέβαλαν σε μαρτύρια δύο μετανάστες από το Αφγανιστάν - Τους κρατούσαν φυλακισμένους και τους απειλούσαν ότι θα τους… κάψουν με καυτό σίδερο ρούχων για να δώσουν οι συγγενείς τους χρήματα

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, μέχρι να δικαστούν, οι έξι από τους 13 κατηγορούμενους ως μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης μεταναστών... Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υπέβαλαν, μάλιστα, σε μαρτύρια δύο μετανάστες από

το Αφγανιστάν.

Συγκεκριμένα, τους κρατούσαν φυλακισμένους και τους απειλούσαν ότι θα τους… κάψουν με καυτό σίδερο ρούχων για να δώσουν οι συγγενείς τους χρήματα.

Όπως αναφέρει το «GRTimes», οι 6 συλληφθέντες – υπήκοοι Πακιστάν και Αφγανιστάν – κατηγορούνται για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση παράτυπων μεταναστών, αρπαγή, εκβίαση και σωματική βλάβη, κατά περίπτωση». Τέλος, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ελεύθεροι αφέθηκαν έξι κατηγορούμενοι, με περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ ένας αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

Σύλληψη 28χρονου για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Την ίδια ώρα, συνελήφθη από αστυνομικούς υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, 28χρονος αλλοδαπός, ο οποίος ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της Τρίτης (20/04) στην περιοχή της Σίνδου, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Χαλκηδόνας εντόπισαν ΙΧ Φορτηγό, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την προηγούμενη ημέρα, ενώ με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, το εν λόγω όχημα ακινητοποιήθηκε σε περιοχή της Χαλάστρας και συνελήφθη ο 28χρονος οδηγός, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Εντός του οχήματος βρέθηκαν έξι αλλοδαποί, δύο εκ των οποίων στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων διαμονής στην ελληνική επικράτεια.

Ο συλληφθείς μαζί με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: GrTimes

Keywords
Τυχαία Θέματα