Θεοχάρης: Για την αύξηση των κρουσμάτων δεν ευθύνονται ο τουρισμός και οι αφίξεις

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο της ημερίδας «Η επόμενη μέρα του Ελληνικού Ξενοδοχείου, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά μέσα», αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, τονίζοντας ότι «δεν ευθύνονται ο τουρισμός και οι αφίξεις τουριστών».

Δεν ευθύνονται ο τουρισμός και οι αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη ώρα, όπως ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Όπως εξήγησε, με βάση τα στατιστικά στοιχεία

ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, το άνοιγμα του τουρισμού ήταν προσεκτικό και σχεδιασμένο και δεν προκαλεί ζημία.

«Κατά το πρώτο 10ημερο του Ιουλίου στις πύλες εισόδου της χώρας μας, πραγματοποιήθηκαν 105.609 δειγματοληψίες. Ξέρετε πόσα ήταν τα θετικά κρούσματα; Μόλις 74. Δηλαδή, το ποσοστό θετικότητας είναι 0,07%. Πραγματικά απειροελάχιστο.

Βάσει αυτών των 105.609 δειγματοληψιών διαπιστώσαμε ότι η θετικότητα στα χερσαία σύνορα είναι ακόμη πιο χαμηλή από το γενικό δείκτη, πρακτικά αμελητέα, δηλαδή 0,01%. Στα λιμάνια είναι 0,07% και στα αεροδρόμια 0,09%. Όπως ήταν αναμενόμενο, τουρίστες από χώρες όπως, για παράδειγμα, οι ΗΠΑ, με υψηλό αριθμό εμβολιασμών, είχαν και τα λιγότερα κρούσματα. Και η μέση ηλικία αυτών που εντοπίστηκαν θετικοί στις πύλες εισόδου, είναι τα 35,9 έτη, 58% άντρες και 42% γυναίκες.

Η μηδαμινή θετικότητα στις πύλες εισόδου, μας δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν είναι η αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην Ελλάδα δε σχετίζεται με τον τουρισμό. Και ακριβώς γι' αυτό έχουμε ακόμη μεγαλύτερη υποχρέωση να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Έως σήμερα, δηλαδή έως το μέσον Ιουλίου, η Ελλάδα έχει ήδη καταφέρει κάτι πολύ σπουδαίο: Να έχει 5.300.000 πολίτες εμβολιασμένους με την πρώτη δόση, ενώ περίπου 4.300.000 έχουν ήδη αποκτήσει πλήρη θωράκιση απέναντι στον κορονοϊό. Αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

Μέσα στο καλοκαίρι, τουλάχιστον το 70% των ενηλίκων Ελλήνων θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί. Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτό είναι το χρέος που αναλαμβάνει ο καθένας μας, να ενημερώσει, να παρακινήσει οποιονδήποτε δεν έχει πειστεί ακόμη ότι ο μόνος σίγουρος δρόμος για την ελευθερία είναι τα εμβόλια.

Δεν μπορούμε να οραματιζόμαστε το μέλλον του Ελληνικού Τουρισμού εάν δεν θωρακίσουμε το παρόν. Και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους αρνητές της επιστήμης να οδηγήσουν σε περιπέτειες τη χώρα μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοχάρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεοχάρης,theocharis