Αλ. Τσίπρας: Ημέρα ντροπής για τη Βουλή και τον πρωθυπουργό

15:49 14/7/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας για τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και για την υπόθεση του Νίκου Παππά. «Σήμερα είναι μία ημέρα ντροπής για την κυβέρνηση, για τη Βουλή και για τον πρωθυπουργό», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του πορίσματος για άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού Επικρατείας, Ν. Παππά, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Ο κ. Τσίπρας, εστιάζοντας τα πυρά του στον πρωθυπουργό ανέφερε: «Είναι ημέρα ντροπής για ένα πρωθυπουργό που έχει χτίσει την πολιτική του σταδιοδρομία πάνω στον διχασμό, στις προσωπικές επιθέσεις και τη δολοφονία χαρακτήρα των πολιτικών του αντιπάλων. Από τα Γερούν γερά, όταν η χώρα έδινε τη μάχη απέναντι στους δανειστές, μέχρι τα συλλαλητήρια για τη δήθεν προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, που σήμερα δηλώνει ότι τιμά… Μέχρι τα ψέματα και τις αθλιότητες για τους πολιτικούς του αντιπάλους, ακόμη και αισχρά ψέματα που αμαυρώνουν τη μνήμη ανθρώπων που δεν βρίσκονται στη ζωή για να απαντήσουν, όπως αυτό για τον πατέρα μου».

Επισήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήταν στη Βουλή, του καταλόγισε πολιτική δειλία και πρόσθεσε: «Αλλά και παραδοχή της πολιτικής του ήττας στο θέμα της προανακριτικής. Όπου για πρώτη φορά στη ιστορία κυβερνητική πλειοψηφία αναγκάζεται να εξευτελιστεί, παραδεχόμενη ότι δεν προκύπτει κανένα στοιχείο για τη βασική κατηγορία για την οποία αποπειράται να παραπέμψει σε δίκη τον πολιτικό της αντίπαλο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε εκτεταμένα στη διαχείριση της πανδημίας και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «απέτυχε οικτρά και για αυτό και κρύβεται πίσω από διαγγέλματα και διχαστικά τεχνάσματα».

«Δεν θα ακολουθήσω τον ολισθηρό δρόμο του κ. Μητσοτάκη, είμαι εδώ για να ενώνω και όχι για να διχάζω», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr



Το άρθρο Αλ. Τσίπρας: Ημέρα ντροπής για τη Βουλή και τον πρωθυπουργό εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα