«Θέλω να πάω σπίτι μου»: Ραγίζει καρδιές η τετράχρονη μέσα από καταφύγιο (Βίντεο)- Κλειστοί και σήμερα οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι στη Μαριούπολη

Viral έχει γίνει το συγκινητικό μήνυμα μιας τετράχρονης, που έχει εγκλωβιστεί σε καταφύγιο στην πολιορκούμενη από τις ρωσικές δυνάμεις, Μαριούπολη. Οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι θα παραμείνουν για δεύτερη μέρα κλειστοί, ενώ το Λουχάνσκ μετράει νεκρούς.

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει το συγκινητικό μήνυμα ενός μικρο΄ύ κοριτσιού μέσα από καταφύγιο της μαρτυρικής Μαριούπολης.

Στο βίντεο που ανήρτησε στο Twitter ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της Ουκρανίας στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία,

Μικαϊλο Ποντόλιακ, το μικρό κορίτσι φαίνεται καταβεβλημένο και ιδιαίτερα θλιμμένο.
Σ΄ύμφωνα με πληροφορίες, η μικρή είναι κόρη μιας γιατρού και βρίσκεται μαζί με τη μητέρα της και πολλούς ακόμη αμάχους σε ένα από τα καταφύγια της χαλυβουργίας Azovstal της Μαριούπολης εδώ και εβδομάδες.

{https://twitter.com/Podolyak_M/status/1515801630893088768?s=20&t=POxAirDljEN4Oj3p0tVBlA}
«Θέλω να πάω σπίτι μου», λέει η τετράχρονη Άλις, όπως εξηγεί ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Μ. Ποντόλιακ στην ανάρτησή του ενώ όπως ακούγεται στο βίντεο, το μικρό κοριτσάκι τονίζει την επιθυμία της να πει «γεια» στην αγαπημένη της γιαγιά.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση των ουκρανικών αρχών, η Ουκρανία και η Ρωσία δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση αμάχων από εμπόλεμες ζώνες στην Ουκρανία για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σήμερα, καθώς βάσει τα λεγόμενά τους η Ρωσία εμποδίζει το άνοιγμα των διαδρόμων και βομβαρδίζει κομβόι.

"Για σήμερα 18 Απριλίου, δεν θα ανοίξουν δυστυχώς ανθρωπιστικοί διάδρομοι", συμπεριλαμβανομένου για την κατεστραμμένη Μαριούπολη, στην νοτιοανατολική Ουκρανία, σημείωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ και αυτή σε μήνυμά της στην εφαρμογή Telegram. Σύμφωνα με την ίδια, οι διαπραγματεύσεις με τον ρωσικό στρατό είναι "μακρές και περίπλοκες", κυρίως για την Μαριούπολη, μεγάλο μέρος της οποίας έχει περιέλθει στον έλεγχο της Μόσχας, αλλά και άλλες περιοχές στις οποίες γίνονται μάχες.

"Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής δεν σταματούν να αποκλείουν και να βομβαρδίζουν τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους. Κατά συνέπεια για λόγους ασφαλείας, αποφασίστηκε να μην ανοίξουν σήμερα ανθρωπιστικοί διάδρομοι", πρόσθεσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης.

Ακόμη, σύμφωνα με ανάρτηση του περιφερειάρχη Σέρχι Γκαϊντάι στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, το Λουχάνσκ μετράει τέσσερις νεκρούς αμάχους από πυρά, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν οδικώς από την πόλη Κρεμίνα στην ανατολική περιφέρεια της Ουκρανίας στη διάρκεια ρωσικής επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θέλω, Ραγίζει, Μαριούπολης Βίντεο,thelo, ragizei, marioupolis vinteo