Θέατρο «Εμπρός»: Στοπ στις εργασίες σφράγισης, στο αυτόφωρο το συνεργείο (εικόνες, βίντεο)

 

Στο αυτόφωρο οδηγούνται τα μέλη του συνεργείου που είχε αναλάβει τις εργασίες σφράγισης του πρώην θεάτρου «Εμπρός».

Μήνυση κατά των μελών του συνεργείου που πραγματοποιούσε τις εργασίες σφράγισης του πρώην θεάτρου «Εμπρός», υπέβαλλε ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του δήμου Αθηναίων και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

{https://youtu.be/o9AFboAt3wQ}

«Βρεθήκαμε εδώ από το πρωί γιατί ενημερωθήκαμε ότι γίνεται ξανά προσπάθεια σφραγίσματος, μια διαδικασία η οποία είναι παράνομη

καθώς μιλάμε για ένα μνημείο αρχιτεκτονικής της πόλης, χωρίς να υπάρχει άδεια. Για αυτόν ακριβώς το λόγο καταθέσαμε μήνυση και με αυτόν τον τρόπο έχουν σταματήσει οι διαδικασίες δήλωσε ο κ. Ηλιόπουλος σχετικά με το θέμα. 

Η νέα επιχείρηση της αστυνομίας για τη σφράγιση του πρώην θεάτρου «Εμπρός στην περιοχή του Ψυρρή, ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, 24 Μαΐου, με τα συνεργεία να τοποθετούν τσιμεντόλιθους στα παράθυρα και σιδερένιες πλάκες στις εισόδους του κτιρίου, με την επίβλεψη της Αστυνομίας.

{https://youtu.be/YdlKRckrdmY}

Το Σαββατοκύριακο δεκάδες άνθρωποι του πολιτισμού είχαν προχωρήσει στο άνοιγμα του χώρου και πραγματοποιούσαν εκδηλώσεις όπως θεατρικές παραστάσεις και άλλα καλλιτεχνικά δεδομένα. Μετά τη χθεσινοβραδινή συγκέντρωση τους η οποία ολοκληρώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα η αστυνομία αρχικώς παρενέβη και περιφρουρούσε στο θέατρο ενώ γύρω στις 7 το πρωί ξεκίνησε εκ νέου οικοδόμηση της εξωτερικής του πλευρά.

{https://youtu.be/rh8giEcB-TI}

Σημειώνεται ότι θέατρο λειτουργούσε από το 2007 έως το 2011 οπότε και περιήλθε στο υπουργείο πολιτισμού. Εκείνη την περίοδο είχε καταληφθεί από την καλλιτεχνική «κίνηση Μαβίλη» και για μια δεκαετία χρησιμοποιήθηκε ως αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο.

Ανάρτηση στο Facebook

Νωρίτερα, με ανάρτησή τους στο Facebook οι διαχειριστές της σελίδας «Ελεύθερο Εμπρός Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο», ενημέρωναν τους φίλους της συλλογικότητας για τη νέα επιχείρηση της αστυνομίας στον χώρο.

«ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ η αστυνομία έχει ανοίξει το ΕΜΠΡΟΣ και ετοιμάζονται να τσιμεντώσουν ξανά το θέατρο. ΚΑΛΟΥΜΕ όλους και όλες τις φίλες του ΕΜΠΡΟΣ σε συγκέντρωση ΤΩΡΑ μπροστά στο κτίριο. Να μην επιτρέψουμε αυτό το έγκλημα ενάντια στο πολιτισμό και την κοινωνία να συνεχιστεί.»

{https://www.facebook.com/embrosgr/photos/a.1008824302460950/4408521049157908/?type=3}

 

 

 

ΘΕΑΤΡΟΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα