Τεταμένη η κατάσταση στη Μιτρόβιτσα- Συνέλαβαν τον Μάρκο Τζούριτς

Η αστυνομία του Κοσόβου συνέλαβε τον Μάρκο Τζούριτς, διευθυντή του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κόσοβο. Συγκεκριμένα, οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν σε κτίριο στη Μιτρόβιτσα, όπου ο Μ. Τζούριτς είχε συνάντηση με εκπροσώπους της σερβικής μειονότητας και τον συνέλαβαν, αφού προηγουμένως με τη χρήση χειροβομβίδων κρότου- λάμψης απώθησαν τους συγκεντρωμένους έξω από το κτίριο, οι οποίοι παρουσίασαν αντίσταση.

Στη συνέχεια, έβαλαν τον Μ. Τζούριτς σε αστυνομικό τζιπ,

το οποίο ακολούθως απομακρύνθηκε με κατεύθυνση την Πρίστινα.

Με χθεσινή ανακοίνωση του, το ΥΠΕΞ του Κοσόβου απαγόρευσε την είσοδο στον Σέρβο κυβερνητικό αξιωματούχο και προειδοποίησε ότι αν επιχειρήσει να εισέλθει παράνομα, θα συλληφθεί.

Αυτή τη στιγμή, στο βόρειο τμήμα της πόλης Μιτρόβιτσα που κυριαρχεί το σερβικό στοιχείο, ακούγονται οι σειρήνες που συνήθως ενεργοποιούνται από τους Σέρβους, όταν υπάρχει κάποιος κίνδυνος ή απειλή. Η κατάσταση είναι τεταμένη, με πολλούς Σέρβους να σπεύδουν στο κέντρο της πόλης και να απειλούν με επεισόδια, αναφέρουν τα ΜΜΕ στο Βελιγράδι.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για σήμερα το βράδυ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα