Τετ α τετ Μέι - Γιούνκερ για το Brexit

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα έχει σήμερα λεπτομερείς συζητήσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της.

Η Μέι επιδιώκει να λάβει επιπλέον παραχωρήσεις από την ΕΕ επί της συμφωνίας της για το Brexit, με την ελπίδα να κερδίσει τη στήριξη του βαθιά διχασμένου βρετανικού Κοινοβουλίου.

«Μπορείτε να αναμένετε ότι η πρωθυπουργός θα έχει λεπτομερείς συνομιλίες με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αργότερα σήμερα και νομίζω, ως συνέπεια αυτού, μπορείτε να αναμένετε ότι ο υπουργός για το Brexit και ο γενικός

εισαγγελέας θα έχουν λεπτομερείς συζητήσεις με τον (Ευρωπαίο διαπραγματευτή) Μισέλ Μπαρνιέ» είπε ο εκπρόσωπος τύπου.

«Αυτό που πρέπει να επιτύχουμε είναι νομικά δεσμευτικές αλλαγές, που θα ικανοποιήσουν το κοινοβούλιο, ότι (δηλαδή) δεν θα εγκλωβιστούμε επ’ αόριστον στο backstop και μπορείτε να αναμένετε από εκείνους ότι επιθυμούν να έχουν αναλυτικές συζητήσεις σχετικά με αυτό».

Την ίδια ώρα, ένας υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα έχει διμερείς συναντήσεις με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύνοδο ΕΕ-Αραβικού Συνδέσμου, που θα διεξαχθεί στην Αίγυπτο αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Βρετανός αξιωματούχος επισήμανε, εντούτοις, ότι η Σύνοδος αυτή δεν έχει θέμα το Brexit και δεν θα αποτελέσει το κατάλληλο μέρος όπου θα μπορούν να ληφθούν ευρωπαϊκές αποφάσεις.

«Δεν πρόκειται για μια σύνοδο για το Brexit και η πρωθυπουργός δεν επιδιώκει να τη μετατρέψει σε κάτι τέτοιο. Στις Συνόδους, η πρωθυπουργός έχει μια σειρά διμερών συναντήσεων και συνομιλιών και φυσικά θα συνεχίσει να συζητά με τους ομολόγους της το Brexit» σημείωσε ο αξιωματούχος.

«Ωστόσο, δεν είναι μια Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στο πλαίσιο αυτό δεν θα ληφθούν αποφάσεις από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα