Burberry: Για ποιο ρούχο ζήτησε συγνώμη ο οίκος μόδας - Η παραπομπή σε αυτοκτονία (ΦΩΤΟ)

Συγνώμη ζήτησε ο βρετανικός οίκος μόδας Burberry για ρούχο το οποίο παρουσίασε στην επίδειξη για τη νέα του συλλογή για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2019.

Μοιάζει σαν ο Burberry να ακολουθεί το λάθος δρόμο που πήραν και άλλοι οίκοι μόδας το τελευταίο χρονικό διάστημα... Θυμίζουμε ότι και ο οίκος Gucci κατηγορήθηκε

πρόσφατα για ρατσισμό με αφορμή ένα ρούχο που κυκλοφόρησε αλλά και ο Dolce & Gabbana έφαγε «μπλόκο» στην Κίνα.

Όσον αφορά στον Burberry, οι κατηγορίες αφορούν σε φούτερ με «θηλιά» γύρω από τον λαιμό το οποίο φόρεσε στην επίδειξη το μοντέλο Λιζ Κένεντι.

Η Κένεντι αναφέρθηκε στο θέμα με ανάρτησή της στο Instagram, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του hoodie και γράφοντας μία μακροσκελή λεζάντα, στην οποία εξηγεί γιατί η «αυτοκτονία δεν είναι μόδα». Το μοντέλο εκφράζει την ανησυχία του για το σχέδιο και αναρωτιέται πώς η εταιρεία μπόρεσε να αγνοήσει τη σύνδεσή του με την αυτοκτονία ειδικά σε μια σειρά αφιερωμένη σε νεαρά κορίτσια και αγόρια.

«Η αυτοκτονία δεν είναι μόδα. Δεν είναι λαμπερή ούτε προχωρημένη και επειδή το σόου είναι αφιερωμένο στη νεολαία που εκφράζει τη φωνή της, θέλω να μιλήσω και να πω πώς μπόρεσε κάποιος να θεωρήσει ότι είναι εντάξει η εμφάνιση. Για να μην αναφέρω τα αυξανόμενα ποσοστά αυτοκτονιών παγκοσμίως», έγραψε στην ανάρτησή της.

Εκτός από τις εικόνες αυτοκτονίας, το μοντέλο είπε ότι η θηλιά στο φούτερ που παρουσιάστηκε στην επίδειξη μόδας την περασμένη Κυριακής θυμίζει επίσης την «τρομακτική ιστορία του λιντσαρίσματος».

Σε μια δήλωση προς την εφημερίδα «The Independent», ο διευθύνων σύμβουλος του οίκου, Μάρκο Γκομπέτι ανέφερε: «Λυπούμαστε βαθύτατα για τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε ένα από τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν στη συλλογή Tempest A / W 2019».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Chanel: «Έτρεξε» να ανακοινώσει ο οίκος μόδας ποιος θα διαδεχτεί τον Λάγκερφελντ (ΦΩΤΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα