ΣΥΡΙΖΑ: Προς συμφωνία των τεσσάρων για debate

Εργαλεία για την αύξηση της συμμετοχής των πολιτών στις κάλπες που θα στηθούν στις 10 και 16 Σεπτεμβρίου αναζητούν στον ΣΥΡΙΖΑ, με τους 4 διεκδικητές να προσπαθούν να προγραμματίσουν τις καμπάνιες τους με δεδομένα τα προβλήματα που δημιουργούν οι καλοκαιρινές διακοπές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 4 υποψήφιοι βρίσκονται σε κλίμα συνεννόησης με απευθείας μεταξύ τους επικοινωνίες, ενώ εξετάζεται και ο ορισμός ενός προσώπου από το κάθε στρατόπεδο προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση

της. Μέχρι τώρα, όλες οι πλευρές συμφωνούν ότι είναι σημαντικό να προκληθεί το ενδιαφέρον των πολιτών με στόχο να αυξηθεί, κατά το δυνατό, η συμμετοχή του κόσμου στις κάλπες του Σεπτεμβρίου.

Εξετάζονται, λοιπόν, όλα τα μέτρα που θα μπορούσαν να συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση, ακόμη και η συμμετοχή στη διαδικασία των «φίλων» του κόμματος (δηλαδή πολιτών που δεν επιθυμούν να γραφτούν ως μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ) και η ηλεκτρονική μορφή ψηφοφορίας. Βεβαίως, οι όποιες προτάσεις θα κατατίθενται στην Πολιτική Γραμματεία και θα πρέπει να λάβουν την τελική έγκριση του Διαρκούς Συνεδρίου στις 3 Σεπτεμβρίου.

Θετικά δείγματα για τη συμμετοχή

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το μέχρι στιγμής ενδιαφέρον των πολιτών, όπως καταγράφηκε από την ανταπόκριση τους στα ρεπορτάζ για τις ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων και για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, είναι αρκετά μεγάλο. Επομένως, αρκετοί αναλυτές αρχίζουν να εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται η συμμετοχή στην κάλπη να είναι σημαντικά μεγαλύτερη από αυτή που θεωρούνταν αρχικά ως πιθανότερη, με βάση τους φόβους που υπήρχαν για την απογοήτευση που υπήρχε στους ψηφοφόρους του κόμματος (λόγω της ήττας) και την καλοκαιρινή περίοδο.

Αναζητούνται με πιο ελεύθερο πλαίσιο

Αυτό πάντως, που μοιάζει πιο ορατό, μέχρι στιγμής, είναι η διεξαγωγή ενός ή περισσότερων debate. Την πρόταση έκανε χθες το πρωί από την τηλεόραση ο Νίκος Παππάς, με τον Στέφανο Τζουμάκα να την αποδέχεται στη συνέχεια, επίσης, από τηλεοπτικό βήμα. Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες των Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδη Τσακαλώτου και αυτοί βλέπουν θετικά την πρόταση.

Από την πλευρά Τσακαλώτου προτείνεται μία πιο ελεύθερη φόρμα προκειμένου να διευκολυνθεί ο διάλογος και η κατάθεση προτάσεων στο ευρύ κοινό, αλλά και να αποφευχθεί μια διαδικασία «τηλεοπτικής ατάκας». Η πρόταση αυτή δεν φαίνεται να συναντά άρνηση των άλλων πλευρών, οι οποίες υπενθυμίζουν ότι άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ταχθεί υπέρ πιο ελεύθερου debate και στο επίπεδο των πολιτικών αρχηγών. Επιπλέον, με εξαίρεση ορισμένες παραφωνίες την προηγούμενη εβδομάδα, τα επιτελεία των υποψηφίων έχουν καταλήξει ότι θα πρέπει να αποφευχθούν οι επιθέσεις προσωπικού χαρακτήρα.

Ξεκινούν περιοδείες, εκδηλώσεις και συναντήσεις

Σε ότι αφορά τις καμπάνιες των διεκδικητών, η τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να κυλήσει, κυρίως, με τηλεοπτικές εμφανίσεις. Η Έφη Αχτσιόγλου και ο Νίκος Παππάς εξετάζουν την ερχόμενη εβδομάδα να πραγματοποιήσουν περιοδείες σε Θεσσαλονίκη και βόρεια Ελλάδα, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενδεχομένως θα ξεκινήσει από την Κρήτη και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν πιθανότατα Θεσσαλία, Ροδόπη και Ήπειρος. Επίσης, η Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδης Τσακαλώτος εξετάζουν και εκδηλώσεις θεματικού χαρακτήρα, ενώ ο Νίκος Παππάς προγραμματίζει και συναντήσεις με θεσμικούς εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και κάποιες κοντινές περιοδείες σε Κορινθία και Βοιωτία.

#ΣΥΡΙΖΑ #DEBATE #ΗΓΕΣΙΑ #ΠΡΟΕΔΡΟΣ #ΝΙΚΟΣ_ΠΑΠΠΑΣ #ΕΦΗ_ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ #ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ_ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ #ΣΤΕΦΑΝΟΣ_ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα