ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά με διαγραφή Κύρτσου στην κριτική για πανδημία και ρεκόρ ακρίβειας»

«Ο κ. Μητσοτάκης απαντά με διαγραφή Κύρτσου στην κριτική για την πανδημία, το ρεκόρ ακρίβειας και την ορμπανοποίηση της Ελλάδας» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε να διαγράψει τον κ. Κύρτσο για την αυτονόητη κριτική που ασκεί εδώ και έναν χρόνο για την αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας και τις εκατόμβες νεκρών, για το επιτελικό χάος στην αντιμετώπιση κρίσεων και για την καταστροφική πολιτική του στην οικονομία με τα ρεκόρ ακρίβειας»,

επισημαίνει σε του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Το έκανε όμως σήμερα που τόλμησε να επισημάνει πως η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει κοινοτικά κονδύλια για καταπάτηση του κράτους δικαίου, όπως συνέβη με την Ουγγαρία και την Πολωνία, με αφορμή τις διώξεις σε δημοσιογράφους και δικαστικούς για το σκάνδαλο Novartis», τονίζει και καταλήγει:

«Ο κ. Κύρτσος είπε απλά αυτό που όλη η Ευρώπη συζητά για το καθεστώς Μητσοτάκη, ο οποίος νομίζει πως με τη διαγραφή του θα συνεχιστεί η ομερτά. Δυστυχώς για τον ίδιον, τα κατορθώματά του, που μετατρέπουν την Ελληνική Δημοκρατία σε καθεστώς τύπου Όρμπαν, απασχολούν πλέον την Ευρώπη και τους θεσμούς της».

Διαγραφή Γιώργου Κύρτσου από τη ΝΔ: Οι αναρτήσεις στο twitter που τον «έκαψαν»

Ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος έχει πολλές φορ΄ές ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, οι τελευταίες αναρτήσεις του όμως ήταν αυτές που τον έθεσαν εκτός κόμματος.

Ανεξάρτητος είναι εδώ και λίγη ώρα ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος έπειτα από απόφαση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλου Μαρινάκη. Ο άλλοτε εκδότης και ευρωβουλευτής, που εξελέγη για πρώτη φορά το 2014 με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είχε πολλές φορές το τελευταίο διάστημα ασκήσει έντονη κριτική στη Νέα Δημοκρατία. Οι τελευταίες του αναρτήσεις όμως ΄φαίνεται πως ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

{https://twitter.com/GiorgosKyrtsos/status/1494570681920598030}

Σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιώργος Κύρτσος «είχε πολλές φορές στο παρελθ΄όν ασκήσει σκληρή - πολλές φορές και άδικη- στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας». Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές όμως κάτι τέτοιο ήταν δικαίωμά του και γι αυτό δεν είχαν παρθεί μέτρα εναντίον του. Αυτή τη φορά ο Γιώργος Κύρτσος μιλούσε στην ανάρτησή του για τις υποθέσεις διώξεων κατά δημοσιογράφων, δηλαδή του Κώστα Βαξεβάνη, αλλά και εκείνη της Ελένης Τουλουπάκη υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα.

Ο Γιώργος Κύρτσος είναι η τρίτη πρόσφατη διαγραφή από τη Νέα Δημοκρατία. Οι δύο προηγούμενες ήταν εκείνες του Πέτρου Δούκα μετά τη φράση του για τις μαύρες σακούλες στις φωτιές της Ηλείας το 2007 και εκείνη του Κωνσταντίνου Μπογδάνου όταν «έμπλεξε» το πρωθυπουργικό γραφείο με εκδήλωση μίσους στο Γράμμο.

Γιώργος Κύρτσος για τις δύο διαγραφές της ζωής του: Το ΚΚΕ τουλάχιστον το έψαξε πριν με διαγράψει

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιώργος Κ΄ύρτσος με ανάρτησ΄ή του στο twitter απάντησε στη Νέα Δημοκρατία για τη διαγραφή του, ενώ θυμήθηκε και την προηγούμενη διαγραφή του το 1977.

Με μια λιτή ανάρτηση απάντησε στη διαγραφή του ο Γιώργος Κύρτσος σταχυολογώντας τα ζητήματα που έθεσε στο κόμμα του πριν διαγραφεί.

Ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής, στην ανάρτησή του, αναφ΄έρει:

«Έθεσα ζητήματα στην ηγεσία ΝΔ:

Λάθη&παραλείψεις στο θέμα της πανδημίας που κόστισαν χιλιάδες νεκρούς. Λάθη οικονομικής πολιτικής που φτωχοποίησαν κόσμο, οδηγούν σε νέες περιπέτειες.

Κουκούλωμα σκανδάλου Novartis,διώξεις δημοσιογράφων,Τουλουπάκη. «Απάντησαν» με διαγραφή μου».

{https://twitter.com/GiorgosKyrtsos/status/1494616344544743425}

«Τουλάχιστον το ΚΚΕ το έψαξε»

Λίγο αργότερα επέστρεψε και με δεύτερη ανάρτηση στην οποία θυμήθηκε τα φοιτητικά του χρόνια στο Λονδίνο κατά τα οποία υπήρξε μέλος του ΚΚΕ. «Το ΚΚΕ έψαξε το θέμα,έστειλε τον Αμπατιέλο στο Λονδίνο να συζητήσουμε,παρουσίασε σκεπτικό».

{https://twitter.com/GiorgosKyrtsos/status/1494622451346591744?fbclid=IwAR1myBN3IeGAASZFYvFaFO-hB1XyOjPDEaq276Ryur2F2BdIGtOCvSAzr6o}

Keywords
Τυχαία Θέματα