Συντριβή Antonov: Ξεκινούν οι ελεγχόμενες εκρήξεις, ανησυχία για συντρίμμια που έχουν εισχωρήσει στη γη

Έντονη είναι η ανησυχία που επικρατεί στους αρμόδιους που συντονίζουν την επιχείρηση για την παράλληλη απομάκρυνση συντριμμιών αλλά και πυρομαχικών από την δασική περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος «Antonov».

Σε μια έκταση περίπου 1.000 στρεμμάτων από το σημείο της πτώσης του Αntonov επιχειρούν πέντε ομάδες του Τάγματος Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) με 36 άτομα, ενώ στο σημείο παραμένουν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς σταδιακά αναμένεται να ξεκινήσουν ελεγχόμενες εκρήξεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όλη η διαδικασία θα διαρκέσει τουλάχιστον έναν με ενάμιση μήνα – ίσως

και παραπάνω.

Αρμόδιες πηγές εξηγούν στο ThessToday.gr ότι επειδή η γεωργική έκταση που κατέπεσε το αεροσκάφος είναι φρεσκοοργωμένη, υπάρχει ανησυχία ότι έχουν διεισδύσει στο χώμα πυρομαχικά από το αεροσκάφος, κάτι που δυσχεραίνει ακόμη περισσόερο την κατάσταση για την περισυλλογή τους.

Επίσης, ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι ότι λόγω της φωτιάς σε πολλούς από τους όλμους έχει σβηστεί η μπογιά, με αποτέλεσμα να μην διακρίνεται ο τύπος των πυρομαχικών.

Πηγές από αρμόδιες υπηρεσίες αναφέρουν ότι τα πυρομαχικά που έσκασαν ήταν εκείνα που βρίσκονταν δίπλα στην πυρκαγιά. Ωστόσο, εκείνα που παραμένουν άθικτα χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής γιατί οι ειδικοί καλούνται να απομακρύνουν πυρομαχικά που πέρασαν μέσα από τη φωτιά και ενδεχομένως να έχουν αλλοιωθεί από το αυξημένο θερμικό φορτίο.

#ΑΝΤΟΝΟΦ #ΣΥΝΤΡΙΒΗ #ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ #ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ #ΕΚΡΗΞΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Συντριβή Antonov, Ξεκινούν,syntrivi Antonov, xekinoun